Wizz Airrel utaznál? Fontos dologra hívta fel a figyelmet a légitársaság

Fontos, hogy mindenki megfelelően tájékozódjon, hogy elkerülje a kellemetlenségeket.

A szigorodó nemzetközi adminisztrációs kötelezettségek miatt a korábban megszokottnál tovább tarthat az utasfelvétel a repülőtéren – mondta a Wizz Air az MTI-nek

A légitársaság azt kéri az utasoktól, hogy legkésőbb az indulás előtt két órával érkezzenek meg a repülőtérre, és abban az esetben is keressék fel a járatuknak megfelelő utasfelvételi pultot, ha az online utasfelvétel során érvénytelen beszállókártyát adott a rendszer.

Ebben az esetben légitársaság földi kiszolgáló partnerének munkatársai ellenőrzik, hogy az utasnak van-e a célországnak megfelelő igazolása, engedélye, érvényes vírustesztje, illetve megfelelően elvégezte-e az online adatszolgáltatást.

Amennyiben az utas bemutatja a fogadó ország által megkövetelt dokumentumokat, igazolásokat, a Wizz Air nyomtatott beszállókártyát állít ki.

Ellenkező esetben viszont kénytelenek megtagadni az utazást, mivel megfelelő papírok nélkül a célország nem fogadja az utast, sőt meg is büntethetik a hatóságok mind az utast, mind a légitársaságot.

Az egyes országokban érvényes beutazási feltételekről a légitársaság honlapján is lehet tájékozódni, de a fogadó ország konzuli weboldalát is érdemes áttekinteni. Javasolják továbbá az Európai Unióban július 1-jétől bevezetett digitális Covid-igazolványt is, amellyel tesztkötelezettség nélkül lehet utazni az EU tagállamai, valamint Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc országai között. A Wizz Air járatain továbbra is kötelező maszkot viselni.

 

Utazz vonattal: június 1-jétől már a környező országok is felfedezhetőek. Hálókocsis vonatokkal pedig egész Európa bejárható.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!