Wizz Air vezérigazgatója elmondta, mikor állhat talpra a légiközlekedés

Meglepő választ adott a Wizz Air vezérigazgatója arra a kérdésre, mikor állhat talpra a szektor.

A Wizz Air vezérigazgatója szerint az emberek mobilitási igénye vissza fogja állítani az utazási kedvet, de sokkal inkább bízik a hosszú távú talpra állásban, mint a rövid távúban, úgy véli, a légi közlekedési iparág talán 2024-25-re jut újra a 2019-es szintre – írta a Magyar Nemzet nyomán a hvg.hu.

Váradi József szerint a Romániai Magyar Üzletemberek Egyesülete által szervezett online konferencián elmondta azt is: a Wizznél 2022-ben már konszolidált évben bíznak.

A koronavírus-járvány tavaly márciusi kitörése óta a Wizz Air “elégetett” egymilliárd dollárt, hiszen többféle veszteséget kénytelenek elkönyvelni – mondta.

“Gyakorlatilag mi vagyunk az egyetlenek, akik változatlanul invesztálunk, bővítjük a repülőgépflottánkat, és az egész iparágban nekünk a legmagasabb a likviditásunk. A befektetőknek mi vagyunk az egyik ritka reménysugár” – fogalmazott a vezérigazgató.

Hírekből sosem elég!

Te tudod, mik lesznek a mérvadó utazási trendek idén? És azt hallottad, hogy hamarosan érkezik a vakcinaútlevél? Kétmillió forint borravalót kapott egy pincér, nem csoda, hogy örült. Ne hagyd ki a különleges, de őrült ünnepekről készült cikkünket sem! Azt tudod, hogy beválasztották a Puskint a világ legszebb mozija közé? A franciák egyelőre megelégszenek a PCR-teszttel, egyetértesz?

(Nyitókép: unsplash)