Fotó: Getty Images

Washingtonban már teljes pompájukban virágzanak a cseresznyefák: élő adás és fotógaléria

Évről évre minden tavasszal csodás látványt nyújt a rózsaszínbe borult Washington, különösképp a város árapály-medencéjének környéke. Most járnak a 2022-es virágzás csúcsánál, mutatunk néhány szemrevaló fotót és egy élő adást is.

Március elsején szokták körülbelülre felmérni, hogy mely napokon borulnak teljesen virágba az amerikai főváros cseresznyefái, idén a 22-25-ig terjedő időszak lett a jósolt virágzási “csúcs”.  Március 20 és április 17 között tartják a virágfesztivált, különböző aktivitásokkal, programokkal, melyeket a cseresznyefa virágainak tematikájára húznak fel.

Nem is csoda, hogy ekkora a felhajtás a fák körül, hiszen a Tidal Basint (a város árapály-medencéje a Potomac-folyó és a Washington-csatorna között) többszáz cseresznyefa szegélyezi, gyakorlatilag összefüggő sétányokat alkotva, pompás látvánnyal. Minden évben fotósok, virágszeretők lepik el a környéket ebben az időszakban, de sokszor nagy a tumultus az eljegyzések, párfotózások miatt is, hiszen ennél romantikusabb hátteret el sem tudnának képzelni.

A lengedező szél által felkapott szirmok esőjében való séta óriási élmény lehet, mi pedig mutatunk néhány fotót a babarózsaszínbe öltözött Washingtonról. Illetve egy live stream csatornát, ahol folyamatosan figyelhetjük a mesés növényeket:

Forrásunk volt: cherryblossomwatch.com