Ezért ne használd a vízforralót a hotelszobákban!

Hallottál már a rémes történetről, hogy miért nem érdemes vizet forralni a teádhoz, instant kávédhoz a hotelszobában? Most elmeséljük.

Egy hosszabb, kimerítő út után érkezel meg a hotelszobába, az éjszaka közepén. A tested fáradt, az agyad nem, muszáj lesz, hogy valami kicsit tompítson rajtad, de a közelben már semmi sincs nyitva és, ha van lobby bár, azzal sem élnél szívesen. Ezért különösen megörülsz, hogy a szobád íróasztalán a telefon, távirányító és kislámpa mellett van bekészítve egy elektromos vízforraló és néhány teafilter. Ráadásul kamillás, szuper lesz!

Nos, mégis arra intünk, hogy ne főzz teát a szobában, mert vannak vendégek, akik egyáltalán nem tartják tiszteletben az íratlan higiéniai szabályokat és furcsa dolgokra használják ezeket a hasznos vízforralókat.

Egyrészt instant leves főzésére, ami még nem is lenne különösebb gond, ha egy csészébe/tálkába öntenék a gyöngyöző vizet a levesre. Viszont vannak, akik eleve a forralóba öntik a port, ide teszik a tésztát és így készítik el a levest. Ez is óriási kergeség, de van egy még rosszabb felhasználási terület is, amit elsőre nem is akarnánk elhinni…

Vannak, akik használt fehérneműiket a hotel mosodaszolgálata vagy puszta kézzel való mosás helyett a forralóval oldják meg. Ilyenkor sem a mosdóba öntve a forró vizet, hanem a zoknit, alsóneműt a forralóba gyömöszölve. Ki érti ezt?!

A szörnyű szokás eléggé elrettentő, hiszen senki sem szeretne hagymás vagy zoknis vizet önteni a kiválasztott kamillateára. Óvatosan tehát ezekkel, mert nem mindenki használja őket rendeltetésszerűen!

Forrásaink voltak: businessinsider.com, rd.com