Viszik a lakóautókat, mint a cukrot – Ez lesz a nyári szezon nagy kedvence?

Lakóautóval járni-kelni külön életérzés.

Jelenleg legalább 12 hónapos szállítási határidőkkel kell számolni az új lakóautó-rendeléseknél, és a lakókocsik is csak valamivel érkeznek meg gyorsabban a tulajdonosokhoz – írja a Világgazdaság.

Miközben a kereslet nagyot ugrott, a gyártók a beszállítói oldalon keletkező anyaghiánytól szenvednek, ami miatt nem tudják kihasználni a rendelkezésre álló termelési kapacitásaikat. Ezért a hosszúra nyúlt várólista lökést adott a használt kategóriának, az azonnal elérhető, néhány éves lakóautókért kiélezett verseny alakult ki.

A lap megkérdezte az elmúlt másfél éves tapasztalatairól hazánk legnagyobb lakóautó-értékesítő és -kölcsönző cégét, a Suwenor Kft.-t is, amelynek értékesítési vezetője, Szabó Gabriella elmondta, hogy júliusban és augusztusban a legnagyobb a kereslet, de az ezen kívüli időszakban is csak nehezen lehet szabad lakóautóhoz vagy lakókocsihoz jutni. A vírus első hulláma lenullázta a bérléseket, amelynek napidíja nettó 20-40 ezer forint, az értékesítés viszont 2020 végére rekordot döntött.

“Amíg nem tér vissza a biztonságérzet a légiközlekedésben, be kell rendelkeznünk arra, hogy marad a felfokozott érdeklődés. A növekedés üteme lassulhat, de a mostani bázis hosszútávon is megmaradhat. Az biztos, ha nem tör ki a világjárvány, nem következik be ilyen mértékű bővülés. Soha ekkora keresletet nem éltünk meg ezen a piacon”

– fogalmazott a lapnak Szabó Gabriella.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)