Visegrád leggyönyörűbb pontjáról most egészen nem mindennapi kilátás nyílik

Nagyon nem mindennapi látványt fotóztak le a Vörös-kőnél.

A Dunakanyar kérdés nélkül Magyarország egyik legszebb pontja; akármerre tekint az ember, mindenben gyönyörködhet. Egész évben más és más arcát mutatja ez a táj, a fények és a természet változása szinte minden nap meglepetést tud okozni. Itt, a Dunakanyarban van a Vörös-kő csúcs, ahonnan bizonyítottan a legpazarabb kilátás nyílik a vidékre.

Ez a pazar kilátás pedig egészen nagy szintet lépett most, méghozzá Ángyán Krisztián jóvoltából. Az Ángyán Krisztián Photo nevű Facebook-felhasználó három egészen parádés fotót tett fel március elsején arról, mennyire messzire el lehet látni az 520 méter magass csúcsról. A fotók tanulsága és a leírás szerint olyan távoli pontok is kirajzolódnak a horizonton mint a Nagy-Fátra havas masszívuma (127 km), valamint Tahitótfalu és a szenendrei Dunaág, felettük az Alacsony-Tátra (140km) gerincével.

A Nagy-Fátra egyébként egy körülbelül 45 km hosszú, Y-alakú mészkőhegység Szlovákia középső részén, Besztercebányától nagyjából északi irányban. Legmagasabb csúcsa az Osztredok, melynek magasabbik déli csúcsa 1596 méter, az alacsonyabbik északi pedig 1593 méter és délkeleti szélén fekszik Dóval, az ismert síterep Dóval.

Hát, nem mindennapi látvány!

(Fotók és forrás: Ángyán Krisztián Photo, Wikipédia)