Világszerte imádják a pitypangkrémes magyar bonbont

A balatonlellei műhelyben számos nem mindennapi édesség készül.

Bronz minősítést kapott az angliai világversenyen Földes Csilla. A balatonlellei csokoládékészítő különleges, pitypangkrémes bonbonja elnyerte a szakmai zsűri tetszését, a balatoni bonbont több ezer másik közül választották a legjobbak közé – írja a Sonline.hu.

A balatonlellei műhelyben a pitypangos bonbonon kívül többek között készül szarvasgombás, gyömbéres, kökényes, pálinka­krémes vagy éppen borzselés bonbon. A Balatonlellén élő Csilla ötödik éve dolgozik rendületlenül, az első bonbonjait a családja tesztelte, és pillanatok alatt elfogytak.

Csillának nem ez az első sikere, a kereskedőből lett csokoládékészítő már több díjnyertes édességgel dicsekedhet.

A rumos-meggyes 2018-ban, a mexikói kávés és az aszalt szilvás-marcipános 2019-ben lett bronzérmes, és külön dicséretet kapott a szarvasgombás és a mangó-passiós bonbon egy nemzetközi megmérettetésen, most pedig a pitypangkrémes aratott sikert az Academy of Chocolate angliai világversenyen.

Nemsokára megnyitja kapuit Velence ikonikus épülete. Olvass erről a francia csodáról!

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!