Vietnám több, mint egy háborús helyszín – Ezek a fotók bizonyítják!

Vietnám valóban bámulatosan szép, és hihetetlenül változatos ország.

Réhahn nevű francia fotós széltében-hosszában bejárta az országot, és igyekezett visszaadni, amit látott. Az erdőket, a tengerpartot, a hegyeket-völgyeket, a népet, mely bensőséges viszonyban él a környezetével, és a kontrasztot, ami jellemzi a tájat. A fotókat elnézve tökéletes munkát végzett, a fotók igazi kedvcsinálók az ország felfedezésére.

Néhány érdekesség a nem mindennapi országról:

  • Vietnám lakossága 92 millió körül van, és ezzel, Indonézia után, a második legnépesebb délkelet-ázsiai ország.
  • Vietnám a világ egyik legsűrűbben lakott országa. A főváros lakossága 2,7 millió körüli, míg Saigonban legalább 6 millióan (!) laknak.
  • Az ország etnikailag eléggé homogén, lévén a lakosság 85-90 százaléka vietnámi.
  • A lakosság nagyon fiatal, kb. 30 százaléka 14 év alatti. A hivatalos nyelv a vietnámi. 1945 óta saját írásmódja van, ami a latin ábécén alapul.
  • Az ország egész területén és az egész év folyamán 20 és 35 fok között mozog a hőmérséklet. Általános vélemény szerint azért az utazáshoz a december és május közötti időszak tűnik optimálisnak, mivel ilyenkor kevesebbszer esik az eső. De vannak, akik szerint októbertől januárig ideális az idő az ország meglátogatására. Területre lebontva viszont az észak áprilistól júliusig, míg a dél novembertől februárig a legkellemesebb klíma tekintetében.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!