Velencében teljes biztonságban várják a magyar turistákat

Bízzunk benne, hogy hamarosan útnak indulhatunk.

Az oltási igazolással rendelkező magyarok bármilyen más előírás nélkül nyaralhatnak a venetói tengerpartokon. Még a velencei vaporettókon is oltani fogunk – hangoztatta Luca Zaia, az északkelet-olaszországi Veneto tartomány kormányzója.

A kormányzó elmondta, hogy a Venetóban élő és dolgozó magyarok az egyik legjobban integrált közösséget képviselik a majdnem ötmillió lelket számláló tartományban. Nyáron a magyar turisták visszatértét is várják, hiszen állandó vendégeknek számítanak, nemcsak a venetói tengerpartokon, hanem a hegyekben is.

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy lemondjunk a nyári szezonról – hangoztatta Zaia. – A magyarok nyugodtan foglaljanak szálláshelyet, tervezzék idén is a nyarat Venetóban, mivel akármilyen védőoltásban részesültek, az oltási igazolással rendelkezők bármilyen más előírás nélkül jöhetnek hozzánk, erre személyes garanciát vállalok” – jelentette ki Luca Zaia, aki hozzátette, hogy „mire megkezdődik a turistaszezon már a velencei vaporetto-komphajókon is oltási állomásokat működtetünk majd.”

Egy kis kedvcsináló:

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: MTI)

(Fotó: pixabay)