Michelin-csillagot kapott a francia vegán étterem
Michelin-csillagot kapott a francia vegán étterem. (Fotó: ONA/Instagram)

Először kapott vegán étterem Michelin-csillagot

Franciaország büszkélkedhet az első olyan Michelin-csillagos étteremmel, ahol csak növényi alapú ételeket szolgálnak fel.

Gasztrotörténelmet írt az ONA nevű francia vegán étterem, miután az első olyan Michelin-csillagos étterem lett az országban, ahol csak növényi alapú ételeket szolgálnak fel. A Michelin-csillag mellé ráadásul az étterem és séfje, Claire Vallee megkapta a zöld csillagot is az etikus és fenntartható működésért.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ONA by Claire Vallée (@ona33740) által megosztott bejegyzés

Az ONA étterem Ares-ban működik, 2016 óta vegán étteremként. Már a neve is utal arra, hogy csak növényi alapú ételekkel találkozhat a vendég: Origine Non Animale, azaz állatmentes eredet.

Az étlapon algából, feketegyökérből, kékharangból vagy éppen fenyőből, vargányából és szakéból készült fogások szerepelnek. Claire Vallee és munkatársai az évszakok változásait követő menüt állítottak össze, amelyhez friss és fenntartható alapanyagokat használnak.

„Több mint egy étterem, életmód. A gyönyörűen öltöztetett tányérokon csodás rendben sorakoznak gyümölcsök és zöldségek. Megérdemli a figyelmet” – áll a Michelin bírálatában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ONA by Claire Vallée (@ona33740) által megosztott bejegyzés

Az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban és Spanyolországban is egyre népszerűbbek a vegán éttermek, de csillagot egyelőre csak a francia ONA tudott bezsebelni.

via

(Nyitókép: ONA/Instagram)