Városok, amikben a legtöbb luxus jut egy négyzetkilométerre

Érdekes lista és megközelítés, de aki szereti a luxust, annak a következő városok felé kell venni az irányt.

A Money.co.uk által készített friss kutatásból kiderül, melyek azok a városok, ahol a legtöbb luxus jut egy négyzetkilométerre. Hogy ezt megállapítsa, a pénzügyekkel foglalkozó weboldal megvizsgálta a városokban található csúcskategóriás helyszínek számát, beleértve az éttermeket, az ötcsillagos szállodákat és a dizájnerboltokat, majd az eredményt összevetette a város méretével – szúrta ki a Roadster.

Természetesen az első hely nem meglepő, ahol Párizs végzett az egy négyzetkilométerre jutó legtöbb luxushellyel, de a francia főváros úgy is nyert, ha csak a luxushelyszínek számát vesszük figyelembe.

“Összesen 427 Michelin-csillagos éttermével, 108 dizájnerüzletével és 95 ötcsillagos minősítésű szállodájával Franciaország fővárosa viszi el a koronát a világ legluxusabb városaként. A fény városa néven (is) ismert Párizs tökéletes hely egy pazar kiruccanáshoz, több Cartier-üzlettel (összesen huszonnéggyel) és több Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet, mint bármely más város a világon” – mondta az oldal egyik munkatársa.

A thaiföldi Phuket többek között negyvennyolc Michelin-csillagos étteremnek köszönhetően befutott a második helyre, míg az egy négyzetkilométerre jutó tizenegy luxuséttermének hála a belgiumi Brüsszel lett a harmadik.

Negyedikként zárt Genf, ahol négyzetkilométerenként kilenc ötcsillagos hot spot található.

Szóval aki szeretne igazi luxusban pihenni, ezekben a városokban megtalálja a számításait.

 

 

Elérhetővé válik Velence repülővel is.  Betakartak egy gleccsert, hogy védjék a felmelegedéstől

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: pixabay)