Változott az üzleti célú utazások szabálya

A hétfőn megjelent kormányrendelet pontosítja, és egyben módosítja a szeptember óta érvényben lévő szabályokat.

A hétfőn megjelent rendelet szerint a továbbiakban a gazdasági, illetve üzleti céllal utazókra csak akkor vonatkozik a karanténmentesség, ha az Európai Unió tag- vagy tagjelölt államaiból, az Európai Gazdasági Térség vagy azzal azonos jogállású államok és az Egyesült Királyság irányából, vagy a rendeletben ezek mellett megjelölt államokból érkeznek, és hitelt érdemlően igazolják, hogy az utazás célja gazdasági vagy üzleti célú tevékenység.

A rendelet szerint a következő államokból érkező, üzleti utazókra vonatkozik még karanténmentesség: Amerikai Egyesült Államok, Kína, Oroszország, India, Indonézia, Izrael, Japán, Koreai Köztársaság, Törökország, Ukrajna, Szingapúr, Bahrein, Egyesült Arab Emírségek – olvasható a kormányzati oldalon.

A többi országból hazatérő magyar állampolgárokra mostantól ugyanúgy vonatkozik a tíznapos karantén, mint a turistákra, hiába igazolják az üzleti út tényét. Nem változott ugyanakkor az a jogszabály, hogy a hatósági karantén alól a beutazást követően Magyarországon készült negatív PCR-teszttel lehet felmentést kapni – írja a turizmus.com.

Szemezgess még híreinkből!

Te tudod, mik lesznek a mérvadó utazási trendek idén? És azt hallottad, hogy hamarosan érkezik a vakcinaútlevél? A tengerjárók már biztosan útnak indulnak Olaszországban. Franciaországban pedig megtartják a nyári fesztiválokat, és májustól már 22 euróból lejuthatsz Horvátországba! Ne hagyd ki a különleges, de őrült ünnepekről készült cikkünket sem! És mutatjuk a világ legdrágább ételeit is.

(Nyitókép: unsplash)