Változik az oltási igazolás tartalma Magyarországon

Fontos tétel kerül ki belőle.

A 24.hu vette észre a szombati Magyar Közlönyben a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló kormányrendelet módosítását, amelyből kiderül, hogy az eddigi tervekkel ellentétben az oltási igazolás nem fogja tartalmazni, hogy a tulajdonosát milyen típusú védőoltással oltották be. A „védőoltás típusa” szövegrészek a módosítás értelmében hatályukat vesztik. A lépés érdekessége, hogy az Európai Unió országai közül Lengyelország már bejelentette, hogy nem fogja védettként elismerni azokat, akik nem az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal vannak beoltva. Tehát például az orosz vagy a kínai vakcinákat nem ismerik el a lengyelek.

Az intézkedés több kérdést is felvet, ezek közül a legfontosabb, hogy a védőoltás típusát nem tartalmazó oltási igazolással egyáltalán beengednek-e bárkit is például Lengyelországba, vagy azok is pórul járhatnak, akiket nem a Magyarországon legnagyobb mennyiségben használt kínai vagy orosz vakcinákkal oltottak be?!

További híreink

Hétfőtől csak írásos indoklással lehet Angliából külföldre utazni! Sajnos bezár Budapest egyik kedvelt gourmet étterme.Te tudod, mik lesznek a mérvadó utazási trendek idén? És azt hallottad, hogy hamarosan érkezik a vakcinaútlevél  vagy hogy változott az üzleti célú utazások szabálya? A tengerjárók már biztosan útnak indulnak Olaszországban. Franciaországban pedig megtartják a nyári fesztiválokat, és májustól már 22 euróból lejuthatsz Horvátországba!

(Nyitókép: unsplash)