Fotó: The World of Barbie

Hamarosan igazi Barbie ház nyílik, Barbie busszal és sok pasztellszínnel

2022 nyarán Barbie ház nyílik Torontóban, amolyan múzeumként. A talán legellentmondásosabb babaikonnak imidzse és álomvilágának képi megjelenítése elég hangsúlyos, így a vélhetően Instagram-kedvenccé váló The World Of Barbie is ebben a szellemben készül el. Sok pasztell, rózsaszín, lila és csupa '90-es évek.

A jelen divattrendjeire reagálnak azok a lényegében művészettől mentes múzeumok, ahol műterem-szerűre, nagyon fotogénre hangolják a berendezést, és ez maga a látványosság. Apró színes gyöngyökkel telerakott medence, megfordított szobák, felfújhatós flamingók — a látogatók imádnak a különleges hátterekben fotózkodni. Ráadásul elég hozzá egy telefon és kész is van a móka.

Torontóban most egy ilyesmi élmény előkészítésén dolgoznak, párhuzamosan, ahogy már készül is az élőszereplős Babrie film Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével. Hiába annyira ellentmondásos a szőkeség “élete”, mégis megragadták az alkalmat a filmre és ugye az épülő Barbie házra is.

Ez az a háttér, amin kiskorában sok lány elgondolkozott, hogy mennyire jó lehet a tökéletes plasztikvilág, ahol minden a helyén van, minden a kedvenc színekben pompázik, nincs hiba és porcicák, se mosogatás vagy szomorúság. A műanyag hűtő mindig tele van műanyag italokkal, a lakóbusz mindig kész rá, hogy Kennel vagy a barátnőkkel egy lovas tanyán töltse a hétvégét az örökké mosolygó Barbie.

A torontói készülő Barbie házban zeneszobát, laboratóriumot és úgy fest egy űrhajó tematikájú helyiséget is kialakítanak, hogy szerteágazóbb legyen az élmény egy sima nappaliban ücsörgésnél. Elvégre Barbie életrajzát úgy írták, hogy a szőkeség sokmindenben tehetséges: légiutas-kísérő volt, de pilótaengedélye is van, imádja az állatokat, jó a pedagógiai érzéke is.

Kanadában már készülnek a rajongók, idén nyáron nyit majd a plasztikvilág!

Forrásunk volt: theworldofbarbie.com