Üzembe helyezték az első pizzaautomatát Rómában

A visszajelzések eddig vegyesek.

A Mr. Go áprilisban nyitott meg a római Via Catanián. A hely lényegében egy kapualj, amelyben egy jókora pizzasütő kapott helyet. Itt készül el mindössze három perc alatt a margherita, a quattro formaggio, valamint a sonkás és a szalámis pizza. Az előállítási folyamatot egy kis ablakon át lehet követni, az automatából rendelhető pizza ára pedig 4,5 és 6 euró között mozog.

A vélemények nagyon megoszlanak

Egy nápolyi születésű, Rómában élő egyetemista szerint az automatás pizza íze rendben van, viszont hiba pizzának nevezni. Egy másik véleményező szerint a kezdeményezést nem kellett volt útjának engedni, az automatás pizza íze szörnyű, az igazi pizzát különben is melegen, azonnal el kell fogyasztani.

Claudia Zampiga, egy római nyugdíjas azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy bár egészen jól néz ki, kisebb az éttermi tésztánál, és a feltét is kevesebb rajta.

Érdekességek a pizzáról

  • Bármilyen kiábrándítóan is hangzik, a hawaii pizzát Kanadában találták fel.
  • A pizza nagyon régi étel, amit mi sem mutat jobban, hogy magát a szót legalább ezer éve használják: az első írásos emlék róla egy dél-olaszországi latin szövegben tűnik fel az időszámítás kezdete után 997-ben.
  • A nap minden percében ezer számra szállítanak ki a világon pizzát, de olyan rendelés, amelyet 2001-ben teljesített a Pizza Hut, csak egyszer esett meg eddig az emberiség történetében. Ekkor ugyanis az ismert étteremlánc egyenesen a világűrbe, a Nemzetközi Űrállomásra vitt el egy 6 hüvelykes szalámis pizzát.
  • A Guiness Világrekordok Könyve szerint a valaha sütött legnagyobb pizza 172 cm átmérőjű volt, és több mint 12 kilót nyomott – 1990-ben, Dél-Afrikában sütötték. Ezt a rekordot 2005-ben, az Iowa állambeli fallsi pizzériatulajdonos, Bill Bahr szárnyalta túl: közel négyméteres pizzát sütött kétszáz fős csapatának segítségével, és az egész várost jóllakatta vele. Azóta ez a rekord is megdőlt, mégpedig Ferenc pápa 81. születésnapja alkalmából, 2017. december 17-én, amikor az egyházfőt és az ő meghívott vendégeit nápolyi pizzaszakácsok leptek meg egy 4 méternél is hosszabb mozzarellás-paradicsomos margherita pizzával.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: pixabay)

via