A kóbor cicából világjáró, motoros macska lett

Barátok egy életre és egy nagy nagy kalandra. Martin Klaukához 2017 elején csatlakozott Mogli, a fekete-fehér macskalány, azóta pedig együtt járják a világot — motoron.

Martin Klauka egy átlagos fiatal életét élte Németországban: hétfőtől péntekig irodában dolgozott és szőtte az álmokat egy nagy utazásról. Még a húszas évei elején volt szerencséje eljutni Ausztráliába és azóta nem bírta kiverni a fejéből a tervet, hogy egyszer sikerül életmódot váltania és úgy élni, hogy közben utazik, világot lát. Néhány éve elindult nagy kalandjára, amihez néha csatlakoztak barátok, ismerősök, felfedezők, de a kezdetekkor sosem gondolta volna, hogy egy olyan társra lel, aki mindenhova vele utazik majd.

2017 elején szegődött hozzá egy cica, akinek sajnos elpusztult a mamája, egyedül próbált harcolni a túlélésért. Kihűlve, sérülten kereste a jobb világot, amikor rátalált Martinra és motorjára. Lássuk be, egy több ezer kilométeren át tartó motoros trip első hallásra nem egy pár hetes cicának való, és ezt Martin is jól tudta. Megismerkedésük éjszakáját egy panzióban töltötték, ahová Martin becsempészte a macskát, de másnap reggel döntenie kellett, hogyan tovább.

Feltette a motorra, beindította a hangos szerkezetet és Mogli csak az első percben tűnt idegesnek, aztán már esze ágában sem volt elmenekülni. Befeküdt a tankra erősített textil boxba és ott pihengetett, miközben gazdája szelte az utakat. Nem volt kérdés, hogy innentől csak együtt motoroznak majd, közös kalandokkal, úttalan utakon, kontinenseket átszelve.

A Földközi-tenger partvidéke, Törökország, Irán, az Emírségek, Pakisztán, Nepál, a Himalája, India is ki lett pipálva Martin és Mogli térképén, 2020 márciusában például 31 hónapnál tartottak, amit mind úton töltöttek, és 50 000 kilométernyit mentek, szüntelenül motoron, 17 országon keresztül.

A koronavírus természetesen az ő terveiknek sem kedvezett, de végül az első szakaszt Indiai déli részén töltötték. Közben Martin meg is írta első könyvét, amit egyelőre német nyelven adtak ki.

Jelenleg Indiában vannak, de az Instagramjukat, követve folyamatosan figyelhetjük, hogy merre járnak éppen. Két keréken, hat lábon. Persze Youtube-csatorna is jár a kalandhoz, és a weben is olvashatunk róluk.

Forrásaink voltak: motomogli.com, thedodo