Szabad az út a Zöld-foki-szigetekre, de mi ott a látnivaló?

Augusztus 1-jétől zöld a lámpa a Zöld-foki-szigetekre is. Megnéztük, mi minden látnivaló van errefelé?!

A Zöld-foki szigetek az Atlanti-óceán gyöngyszeme, Afrikától mintegy 600 km-re, nyugatra fekszik. Egzotikus, érintetlen, turisták által alig felfedezett terület, ahol mindig meleg és napsütéses klíma és kristálytiszta, néhol smaragdzöld, néhol azúrkék tenger fogadja az ide látogatót. A szigeteket körülölelő Atlanti-óceán különleges világa kék bálnákkal, palackorrú delfinekkel és teknősökkel igazi kuriózum, szélfútta fehér homokos strandjai lenyűgözik a nyaralni vágyókat – olvasható az egyik utazási iroda ismertetőjében. Szijjártó Péter pénteki bejelentése alapján pedig augusztus 1-jétől a magyaroknak szabad a beutazás a Zöld-foki-szigetekre is, elfogadják a magyar védettségi igazolványt.

A külügyminiszter által jegyzett rendelet ismét felsorolja a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló, kétoldalú megállapodást kötött országokat. Ezek a következők:

 1. Albán Köztársaság
 2. Bahreini Királyság
 3. Ciprusi Köztársaság
 4. Cseh Köztársaság
 5. Észak-macedón Köztársaság
 6. Georgia
 7. Horvát Köztársaság
 8. Kazah Köztársaság
 9. Marokkói Királyság
 10. Moldovai Köztársaság
 11. Mongólia
 12. Montenegrói Köztársaság
 13. Szerb Köztársaság
 14. Szlovák Köztársaság
 15. Szlovén Köztársaság
 16. Török Köztársaság
 17. Ukrajna
 18. Zöld-foki Köztársaság
Sal-sziget

A hatalmas sókészlete miatt Salnak elkeresztelt sziget a Zöld-foki Köztársaság legdinamikusabban fejlődő része, melyet a szunnyadó vulkánok és a sivatagok különbözetnek meg a többi szigettől.

Praia

A Zöld-foki Köztársaság fővárosa és legnépesebb települése a Santiago szigetén lévő Praia. A mintegy százezer lakosú fővárosban van mit felfedezni, mint például a gyarmati korszak csodálatos házai, a Nossa Senhora da Graça templom, a nyüzsgő élelmiszerpiac és a régi erőd, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik az óceánra.

Santo Antão-sziget

Santo Antão, a második legnagyobb sziget a Zöld-foki szigeteken, amely elsősorban a hegyeiről nevezetes. A sziget fő- és egyben legnagyobb városa Ribeira Grande.

Boa Vista

A Zöld-foki Köztársaság harmadik legnagyobb szigete Boa Vista. Santa Monica több mint öt kilométer hosszú, fehér homokos partjával különösen látványos, Sal Rei, a főváros pedig nagyon nyugodt, annak ellenére, hogy a szigetlakók több mint fele ott él.

Mielőtt azonban csomagolnánk, mindenképpen tájékozódjunk a Konzuli Szolgálat oldalán.

A belépés regisztrációhoz kötött: az EASE honlapján található repülőtéri-adó nyomtatvány (TSA), ennek kitöltése kötelező és ezzel együtt 3400 escudó (kb. 30 EUR) megfizetése szükséges. A nyomtatvány kitöltésének kötelezettséges és a díjfizetés a 2 év alatti gyermekekre és azokra, akik a Zöld-foki-szigeteken rendelkeznek tartózkodási engedéllyel nem vonatkozik. Amennyiben utazásszervezővel utazik ellenőrizze, hogy az utazás díja tartalmazza-e a TSA költségét.

Mivel augusztus 1-jétől szabad az út, így a Booking.com oldalán az augusztus 18-25 közötti időszakot állítottuk be 2 felnőtt részére. Egészen meglepő találatok születtek, már 71 ezer forinttól találhattok szállásokat. Itt tudtok böngészni.

Ami a repülőjegyeket illeti nem kis macera eljutni például Sal-szigetére, és nem is olcsó mulatság. Személyenként 100ezer forint feletti jegyárral bőven számolni kell.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: Booking, wikipedia, konzuli szolgálat)

(Fotók: Getty Images)