Utazási tippek: hova menjünk nyaralni szeptember októberben?

Ha még szeretnénk szeptemberben vagy októberben egy kicsit kiruccanni, akkor a szakértő a következő különleges szigeteket ajánlja.

Az RTL Klub Reggeli műsorában szakértő segítségével arról beszélgettek, hova érdemes nyaralni menni szeptember-októberben. Ha ti ezt az időszakot preferáljátok, akkor íme a tippek:

“Hála isten, minden járat megy, így szeptember-októberben is nyugodtan lehet menni és novemberben is. Én a Földközi-tenger szigetei közül Ciprust, Máltát, Mallorcát és Szardíniát ajánlanám….Szeptemberben lehűl a levegő 29-30 fok van itt, a tenger viszont nem hűl le. Nagy felület, lassan hűl vissza, tehát 25-26 fok van ilyenkor….” – mondta Csiszár Ágnes a Vista Utazási Iroda, utazási tanácsadója, aki hozzátette, hogy mindegyik sziget elérhető közvetlen járattal Budapesttől egy két-három órás repülőúttal. Mindegyik szigetnek más a beutazási feltétele, tehát figyelni kell arra, hova, hogyan utazhatunk.

A szakértő szerint a legflexibilisebb Ciprus, mert ide bárki jöhet, még az oltatlanok is. Ha Szardínia felé vesszük az irányt, akkor a nyugati oltással rendelkezők mehetnek minden további nélkül, akik oltatlanok vagy keleti vakcinával oltottak, azoknak egy 48 óránál nem régebbi PCR teszt szükséges. Mallorcára nyugati vakcinával és Sinopharmmal lehet utazni.

A szakértő azt is hozzátette, hogy a repjegyárak szeptember-októberben kedvező árban vannak, így lehet találni kedvező megoldásokat.

A teljes interjút ide kattintva megnézhetitek:

 

 

Menekülnek a turisták Törökországból. Egynapos kirándulás-tippet hoztunk: Szalajka-völgy.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: unsplash)