(Fotó: unsplash)

Májustól 22 euróért is utazhatunk Horvátországba

Gyorsan, kényelmesen, éjszakai vonattal juthatunk le a horvát tengerpartra már idén májustól, ráadásul pénztárcabarát árakon.

Ha hihetünk az utazási szakértőknek, akkor hamarosan leporolhatjuk a bőröndjeinket, és ismét nyakunkba vehetjük a világot. Ebben az elhatározásunkban pedig tovább erősít például az a lehetőség, ami már májustól elérhetővé válik: egy megállóval, éjszakai vonattal utazhatunk a horvát tengerpartra, mindössze 22 euróért!

Horvátország egy karnyújtásnyira

A szolgáltatást egy cseh cég, a RegioJet indítja; a vonatok Rijekában és Splitben állnak majd meg.

A vonatok Prágából indulnak, a megállók: Brno, Pozsony, Budapest, Zágráb, majd a tengerpart. A délután 5 órakor Prágából induló vonatok körülbelül éjfélre érnek Budapestre és másnap reggel érkeznek meg Horvátországba. Egy egyirányú, ülőkocsis jegy 22 euróba fog kerülni, míg a hálókocsis 30 euróba, az árban benne van a helyjegy-foglalás, a reggeli és a wifi is. Rijekából, Splitből és Gračac-ból pedig egy csatlakozó busszal lehet továbbutazni Kotor (Montenegró) és Neum (Bosznia) irányába.

A szolgáltatás júliusban és augusztusban minden nap elérhető majd, májusban, júniusban és szeptemberben pedig egy héten háromszor.

Nem is hangzik rosszul, igaz?

És ha már Horvátországban jársz, ne hagyjd ki a következő helyeket:

  • Imádod a világítótornyokat? Ha igen, akkor Horvátországban jó helyen jársz, hiszen a tengerparton magányosan álló világítótornyokból nincs hiány ezen a vidéken. A leghíresebb torony, amely sok művészt is megihletett már az 1876-ban épült Tajer világítótorony Sestrice Vela szigetének meredek szikláin.
  • Azt mondják, egy nemzet kultúráját ételein keresztül lehet megismerni, erre pedig nem találni jobb helyet a helyi piacoknál. A horvát piacok már évszázadok óta minden nap organikus, friss, helyi termelésű és szezonális élelmiszereket kínálnak. A legismertebb és legnagyobb piac, amelyre egész Horvátországból a legjobb termékek érkeznek, Dolacban van.
  • Az Adriai-tenger bővelkedik titokzatos barlangokban. Az egyik leglátványosabb kupolával a Ravnik-szigeten található Zöld-barlang rendelkezik.
  • Horvátország legszebb városaiban sétálva lépten-nyomon világörökségi helyszínekre lehet bukkanni. Trogir belvárosa a romantikus stílusú templomokkal, lenyűgöző reneszánsz és barokk építményekkel emelkedik ki, míg Splitben a Diocletianus-palota ér meg egy kirándulást.
  • A tenger mentén, lélegzetelállító tájakon át vezet a kék útvonal, amely négy szigeten (Krk, Rab, Pag, Mljet) és két félszigeten (Isztria és Pelješac) halad keresztül. Ha szeretsz túrázni, akkor bakancsokat elő!

via