Úszó falu épül Abádszalókon

Az Abádi Kikötő tulajdonosa és a Home System Europe Kft. egy egyedülálló projekt keretében 17 darab úszó házat épít, melyekből az első 10 már idén júniusban elkészül.

A vízparti telkek, úszó házak egyre népszerűbbek, ezért is döntött úgy az Abádi Kikötő tulajdonosa és a Home System Europe Kft., hogy megépíti Abádszalókon az úszó falut.

A lakóegységeket napelemekkel szerelik fel, melyek napközben folyamatosan termelik az áramot a munkaakkumulátorokba, és egy inverteren keresztül kapcsolódnak a rendszerhez, így látják el a házat elektromos árammal.

Farkas Miklós, az uszohazak.eu munkatársa elmondta, összesen 17 darab ház épül, melyek mindegyike cölöpökön áll. Ezeken árvízkor fel tudnak úszni, annak levonulásakor pedig visszaülnek a cölöpökre, tehát száz százalékosan biztonságosak. Az ingatlanok négy méretben készülnek: 40, 48, 60 illetve 76 négyzetméteresek. Külsőre pedig két típust különböztetnek meg, az ívelt tetős és a skandináv koncepciót.

Az árak 800.000 – 950.000 Ft / m² + ÁFA felszereltségtől és mérettől függően alakulnak és tájékoztató jellegűek!

Az abádszalóki úszó faluban jelenleg az infrastruktúra és a partszakasz kiépítése zajlik, de két héten belül megkezdődik az első cölöpök leverése is. A cél az, hogy egy hónap múlva rákerüljön az első ház szerkezete az oszlopokra és a tervek szerint június 30-ig az első tíz épület elkészül.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: https://uszohazak.eu)