Sveti (Saint) Jovan Kaneo Church on Lake Ohrid, Macedonia at sunset

Úszd meg olcsón a nyaralást, repülj hihetetlenül jó áron Észak-Macedóniába

A magyarok Macedóniába teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak. Megnéztük, mit érdemes ebben az országban felfedezni, ahova egészen olcsón eljuthatunk.

Ha idén valami különleges helyre vágysz, akkor Macedónia mindenképp jó választásnak ígérkezik. Lássuk a kihagyhatatlan helyeket.

Szkopje

Macedónia fővárosa, Szkopje az ország egyik legszebb helye. A Vardar folyó nem csak a várost hanem két kultúrát is szétválaszt: az egyik oldalon egy teljesen európai rész, míg a másikon a régi török időkre emlékeztető terület található. Ha már itt járunk, nem érdemes kihagyni a földrengésben elpusztult vasútállomás épületét, a Teréz Anya Emlékházat, a főteret a Nagy Sándor szoborral, a bazárt, a Sveti Spas templomot, illetve a várat sem.

Ohrid

Az Ohridi-tó és azon belül Ohrid város talán Macedónia legszebb helye. Az Ohridi-tó Európa egyik legrégebben kialakult, legmélyebb és legtisztább tava, ahol a strandolás mellett érdemes a várost is megtekinteni, ugyanis történelmileg Ohrid igazán különleges, ami egyébként az UNESCO Világörökség része.

 

Matka kanyon

A Matka kanyon Szkopje mellett található. A kanyon oldalában kialakított útvonal mellett fedezhetjük fel a gyönyörű tájakat, míg csónakkal megtekinthetjük Európa egyik legmélyebb barlangját, a Vrelo barlangot.

Mindemellett: Észak-Macedónia viharos ütemben válik elismert gasztronómiai központtá. A skara, vagyis a grillezés, nemzeti szenvedély, ha ételkészítésről van szó. A húsokat és a halakat tökéletesen grillezik. A nemzeti fogás is biztos siker. A meleget adó egytálétel, a tavče, tökéletesen vegetáriánus, hacsak nem a gyakori feltéttel, kolbásszal szolgálják fel.

Ohrid városába Bécsből juthatunk el a WizzAir járataival. Ha ügyesen kifogjuk az “akciós” napokat, akkor egy felnőtt részére az oda-vissza repjegy mindössze 60 euróból kijön. Tájékozódj ITT.

A repjegyek mellett a szállás sem drága, Észak-Macedóniába két fő részére egy három csillagos szálloda egy hétre már 53 ezer forinttól elérhető.

2021. 05. 14- től a két ország közötti megállapodás szerint azok a magyar állampolgárok, akik rendelkeznek a koronavírus elleni védettséget (beoltott, vagy fertőzésen átesett) igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított, érvényes megfelelő igazolással (védettségi igazolvány), függetlenül az oltáshoz használt vakcina típusától, karantén- és tesztkötelezettség nélkül léphetnek be Észak-Macedóniába. Hasonlóan korlátozásmentes a belépés a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyekkel együtt utazó, oltással nem rendelkező 18 év alatti gyermekeknek is.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: Konzuli Szolgálat, Balkáninfo)

(Fotók: Getty Images)