Újranyitás Budán: a Villa Bagatelle és a Haris park is várja vendégeit emblematikus kertjeiben és teraszain

Magyarország kinyit, Budán két kedvenc helyünk is várja már a vendégeket!

VILLA BAGATELLE

A 12. kerület ékszerdoboza, a Villa Bagatelle a héten újra megnyitotta kertjét és teraszát, a korlátozások enyhítésével. A saját konyhával, valamint pék- és cukrászműhellyel is büszkélkedő étterem és pékség így már nem csak elviteles ételekkel készül, hanem ismét meg tudja osztani vendégeivel gyönyörű kertjét és napsütötte teraszát.

A közel 70 fős csapatot a tulajdonos házaspár egyben tartotta a korlátozások ideje alatt is. Együtt átvészelve ezt az időszakot, most nagy lelkesedéssel és teljes erőbedobással készülnek a fokozatos visszatérésre a megszokott működéshez. A Villa Bagatelle földszintjén található Brótpékség a korlátozások ideje alatt is ellátta a környéket saját készítésű kenyereivel és pékáruival, Csák László pékmester gondos vezetésével. Most végre megnyitott különleges kertje is, amely tavasztól őszig folyamatosan virágba borulva vár mindenkit. A kerti piknikhez a vendégek a bécsi Daniel Moser kávéi, valamint a Villa Bagatelle saját készítésű desszertjei és péksüteményei, szendvicsei, salátái és reggelijei közül tudnak válogatni.

A széles brunch étlapról, valamint az ebéd kínálatból az első emeleten található Bistro teraszán lehet rendelni.

A Brótpékség kertjét és a Bistro teraszát hétköznap este 7 óráig, hétvégén pedig este 6 óráig tudják élvezni a vendégek, a korlátozott asztalszám miatt a Bistro teraszára érdemes telefonon asztalt foglalni.

HARIS PARK

Neoreneszánsz hangulat, elegáns környezet, gasztronómiai fellegvár: a hely, ahol az egykori budai arisztokrácia élte pezsgő társasági életét, ahol gróf Andrássy Gyula látta vendégül társaságát, és ahol egy alkalommal Sissi a magyarok királynéja nyitotta a táncot a bálteremben. A Haris Park 2018 óta őrzi az 1885-ös épület múltját, amely egy időre ugyan feledésbe merült, de mára újra elvarázsol minden odatévedőt. Bár a pandémia a budai elit törzshelyének működését is beárnyékolta, személyzete töretlen lelkesedéssel, a biztonsági szabályokat betartva készül az újranyitásra, és várja azoknak a pároknak a jelentkezését, akik varázslatos környezetben, angolszász módra kötnék össze életüket.

“Mi mind a 32 emberünket megtartottuk. Családként vészeltük át a bezárásokat, és családként készülünk a nyitásra. A telek méretéből adódóan remekül alkalmas arra, hogy a vendégek biztonságos távolságból élvezhessék egymás társaságát, míg dolgozóink mind a konyhában, mind a vendégtérben a higiéniai előírásokat betartva gondoskodnak a vendégek biztonságáról. Az alkalmazottak kötelezően maszkot viselnek, több helyen kézfertőtlenítők kapnak majd helyet, az étteremben pedig érintésmentes, QR kóddal működő étlapot is biztosítunk” – árulta el Haris Gergely, aki szerint a hosszú bezártság után fontos szerepet kapnak majd a szabadtéri rendezvények, erre pedig kellő felelősséggel kell készülni.

A Haris Parkban megtartható számos eseménytípus között nagy hangsúlyt kapnak az esküvők: a párok itt is maximális biztonságban mondhatják ki a boldogító igent és ünnepelhetik meg egybekelésüket a nyitásokat követően.

Bármilyen irányba is tervezzük az életünket, érdemes odacsörögni, mert ha valamiben biztosak lehetünk az az, hogy ezen a hétvégén minden terasz tele lesz! Jó szórakozást, Magyarország, végre nyitunk!

Ha nem Budapesten keresnéd a boldogságot, akkor itt írunk jelenleg a tíz legnépszerűbb belföldi úticélról, vagy olvashatsz tovább titokzatos Tisza-parti kirándulóhelyekről. Ha túrázni indulsz, ezt érdemes elolvasni, hogy kiismerd magad az erdőben.

Vissza a legfrissebb cikkekhez.