Új trend: raktárhelyiségekből alakítanak ki megosztott konyhákat

Spanyolországban most alakítják ki az első közösségi konyhákat.

Spanyolországban is fellendült az ételkiszállítás a koronavírus-járvány miatt. Juan Diego Gaitán például hamburgereket és desszerteket készít madridi konyhájában, úgy, mint egy étteremben. A különbség az, hogy nincs étkezőtér, nincsenek pincérek és földszinti bejárat sem. Ételeit közvetlenül a vásárlók ajtajához viszik.

Üres raktárhelyiségből konyha

Juan azután kezdte vállalkozását társaival, hogy a pandémia miatt elvesztette az állását, majd egy raktárhelyiségben alakította ki konyháját kis befektetéssel.

Ha hagyományos éttermünk lenne, akkor a fix költségeink sokkal magasabbak volnának. A korlátozások idején is kellene fizetnünk a bérleti díjat, a munkabéreket. Ez viszont nagy rugalmasságot ad nekünk, a burgerbrandtől az édességekig, bármilyen extraköltség nélkül” – mondta Juan.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: Turizmus Online)

(Fotók: unsplash/Illusztrációk)