Új szabályokkal nyit meg az évekre lezárt thaiföldi öböl

A DiCaprio-filmből ismert öböl újra megnyitja kapuit.

A thaiföldi Nemzeti Parkok Minisztériuma közölte, hogy 2022 január 1-én újranyit a Maya-öböl, melyet a 2000-ben, Leonardo DiCaprio főszereplésével készült A part című film tett híressé. A népszerű úti célt 2018 júniusa óta nem látogathatták a turisták, mivel a területen korall-helyreállítási program folyt – írja a cnn.com.

A lezárást eredetileg csak négy hónapra tervezték, de további több mint két évvel meghosszabbították, miután kiderült, hogy több időre van szükség a koralltelepítésekhez és a sziget infrastruktúrájának bővítéséhez – adta hírül a Travelo.

Az öböl a Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi Nemzeti Parkban, az egyik Phiphi-szigeten, Phi Phi Leh-en található, és bezárása előtt is csak egy napos kirándulásokra lehetett ide jönni. A hivatalos adatok szerint az öböl 2018-ban átlagosan napi 5000 látogatót fogadott, a környékre sokan érkeztek Phuketből.

Az újranyitás azonban több új szabállyal is jár. Motorcsónakok nem léphetnek be az öbölbe, az utasoknak egy, a sziget hátsó részén található, távolabbi mólónál kell kiszállniuk, ahol egyszerre maximum nyolc motorcsónak köthet ki. Egy látogatás maximum egy óráig tarthat, és egyszerre legfeljebb 300 turista tartózkodhat ott naponta 10 és 16 óra között. Szabadtüdős merülésre az öböl előtt a kijelölt zónákban továbbra is lesz lehetőség. Jelenleg még zajlanak az új mólók és a vízi tevékenységekre kijelölt területek kialakításának munkálatai.

Elhagyatott olimpiai helyszín: így fest a szarajevói olimpiai falu. Országos kijárási tilalom lép érvénybe Ausztriában.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!