Túrabakancsot vennél? Ez a három legfontosabb szempont, amire ügyelned kell

Esővel, széllel, de szerencsére reménytelni, kedves napsütéssel egyaránt kopogtat a tavasz, így a csodás, hátizsákos túrák is, amelyekhez elengedhetetlen egy jó túrabakancs. Elmondjuk, mire is kell odafigyelni, hogy megtaláljuk a legjobbat.

Ha nem vagy tapasztalt túrázó, viszont szeretnél olyan bakancsot venni magadnak, amely ár-érték arányban is tökéletes, akkor a szakértők szerint három olyan faktor van, amire nagyon-nagyon ügyelni kell. Ez a három, kritikus bakancsvásárlási szempont a következő:

Típus

Szédítően sok túrabakancs közül lehet választani, így először azt érdemes mérlegelned, hol szeretnél elsősorban túrázni. Erdőben? Magaslaton? Havon? Sziklás hegyekben? Mérd fel, hogy milyen terepen használnád leggyakrabban a cipőt, mielőtt nekilátnál a keresgélésnek, ugyanis mindegyik terep különböző cipőket kíván.

Anyag és felépítés

Ha az alapkínálaton felül szeretnél invesztálni egy tartós, értékálló bakancsba, akkor nincs mese,

érdemes egy kicsit jobban megérteni, milyen anyagokból épül fel egy bakancs külső talpa, belső része, oldala, teteje és egyéb részei, hogy megtaláld a tökéletes pár cipőt.

Méret és igazodás

Kritikus pont a bakancsválasztásnál a megfelelő méret és szorosság kérdése. Ez okozza ugyanis a legtöbb bőrkeményedést és fájó vízhólyagot, amelyek minden túrázást rémálommá tesznek – de akár a körmöd is leválhat, ha rossz méretű és alakú bakancsban túrázol.

Ezeket a szempontokat és még többet remekül összegyűjt ez a videó: szerintünk szánj rá két percet, hogy egy tökéletes bakanccsal a legjobb és nem a legrosszabb értelemben legyen felejthetetlen egy túrázás!

(Forrás: Rei.com, fotók: Unsplash)