Fotó: Unsplash

Travelhack: egy oldal, ami segít okosan ülőhelyet választani a repülőjáratodon

Ismered a Seatguru.com weboldalt? Ha nem, akkor érdemes ránézned, pláne, ha sűrűn repülsz.

Ugye ismerős a helyzet: a repülőjegy vásárlásakor feldobja a rendszer az ülőhelyválasztás lehetőségét és tétován böngészel a színekkel jelölt, de annál többet azért nem sejtető ábrán. A hasonló szituációkra találták ki a Seatguru.com oldalt, amit egy ideje már a Tripadvisor üzemeltet.

Az elv nagyon egyszerű: beírjuk a légitársaságot, az indulás idejét és a járatszámot (betűk nélkül), majd a rendszer pár pillanat alatt megtalálja az adott gépet és egy kattintással máris a székek között találjuk magunkat. Van egy alap besorolás, aminek segítségével hamar eldönthetjük, hogy kellemes-e az a hely:

  • zöld: kiváló (esetleges extra lábtérrel)
  • zöld/sárga: megoszló vélemények
  • sárga: legyünk óvatosak!
  • piros: rossz értékelés, zavaró körülmények

A vészkijáratokat, a mosdókat, a galley-t (légiutaskísérők pihenője és konyhája, ahonnan az ellátás érkezik), a konnektorokat, kijelzőket is feltüntetik, sok esetben pedig az utasok saját fotói között is böngészhetünk.

Nagyszerű további szolgáltatás, hogy egy füst alatt minden fontos infót megkereshetünk az induló járatunkról: van-e lehetőség online check-in-re, milyen poggyászlehetőségeink vannak (pontos leírás a méretekről, esetleges túlfizetésről), mi a helyzet a gyermekek utazásával, vagy, hogy utazhat-e velünk a kabinban a kisállatunk. További részletekért pedig a releváns linkeket is megkapjuk, egy helyen. Óriási segítség ez, pláne a kevésbé profinak, vagy éppen a rengeteget utazóknak.

Egy transzatlanti járaton például a filmezési lehetőségeken kívül esszenciális lehet a Wi-fi használat is — ezt is azonnal csekkolhatjuk a Seatguru.com-on. Mentsük tehát el ezt a hasznos oldalt és éljünk a lehetőségeivel!