Tokióban van egy városrész, ahol minden a könyvekről szól

Jimbocho Book Town — így hívják azt a tokiói városrészt, ahol több mint 100 könyvesboltot (és nem mellesleg curry house-t) számlálnak és a bibliofilek megmártózhatnak az örömben. Bejárnád ezt a több millió könyvet összehozó környéket?

Hallottál már Jimbocho Book Town létezéséről? Esetleg jártál is ott? Nos, ha igen, akkor nagyon szerencsés vagy, hiszen egy különleges, könyvrajongóknak kiemelt szereppel bíró tokiói környékről van szó. Többszáz könyvesbolt várja mindazokat, akiknek egy olvasmány, egy kiadvány vagy akár folyóirat hatalmas örömöt, értéket jelent. Az üzletekben rendszerint padlótól plafonig gyűlnek a könyvek, az olcsó, 100 yenes (kb. 280 forintnak felel meg) daraboktól a komoly, régi és értékes kódexekig.

Felmerülhet a kérdés, hogy kizárólag japán nyelven íródott kiadványokról van szó, vagy vannak-e nemzetközibb darabok: természetesen a válasz az utóbbi. Külön angol nyelvű könyvekre specializálódott boltok is vannak a zömében second-hand könyveket áruló üzletek között, illetve emeleteket, polcokat szánnak a változatos nyelveknek is. Persze teljesen újakkal foglalkozó láncok is jelen vannak.

Lélekemelő lehet ennyi irodalom és könyv között sétálni, nézelődni, kézbe fogni egy-egy szép vagy különleges darabot. Érdekessége a környéknek, hogy a boltok mellett sok sok curry house is megfér itt, vagyis nemcsak a szellemet lehet táplálni, de a testet is. Néhány óra nézelődés után/közben jöhet a falatozás is!

Ezen a videón egy vágatlan sétát láthatunk a negyedben:

A környékről és érdekességeiről a hivatalos honlapon (persze Google-fordítóval) ITT olvashatsz.

Forrásaink voltak: jimbou.info