Tokió észveszejtő, éjszakai arcát mutatja meg zseniális fotóin keresztül egy francia művész

Japán egy kicsit másképp, talán úgy, ahogy azt még sosem láthattuk.

Aishy francia művész, fotós éjszakánként Japán utcáit járja, hogy a neonfényben megvilágított városok nem mindennapi arcát tárja elénk. Fotóin keresztül mi is barangolhatunk a különleges hangulattal átitatott tereken.

A művész minél érdekesebb megvilágításból szeretné átadni a japán városok hangulatát, ezért éjfél és reggel 5 óra között pásztáz Tokió, Kiotó és Oszaka utcáin. Munkáiban egyenlő hangsúlyt kap a sötétség és az élénken, minden színárnyalatban pompázó neonfények.

“Az éjszaka fényeit, tükröződéseit és távlatait próbálom megragadni, hogy a nézőt (és önmagamat is) egy, a valóságunkon kívüli univerzumba repítsem”

A fotókat elnézve, sikerül is neki:

Japán városai, éjszakai mivoltukban valóban egy új univerzumba repítenek minket.

És ha egyszer eljutunk Tokióba, a Tripadvisor felmérése alapján a következőket semmiképp se hagyjuk ki:

  • Ha Tokió legjavára vagyunk kíváncsiak, Sindzsuku felfedezését nem szabad kihagyni.
  • Az éjszakai élet és az éttermek tekintetében érdemes felkeresni az úgynevezett Nosztalgia utcát vagy más néven az Omoide Jokocsót (Omoide Yokochō), ahol Tokió leghíresebb utcai ételárusai, bárjai és hagyományos éttermei állnak, illetve jegyet válthatunk a világ egyik legőrültebb techno show-jára is a Robot Restaurantban.
  • Ha minden álmunk, hogy egy igazi szumóst láthassunk Japánban, akkor Aszakuszában (Asakusa) van a helyünk.
  • A történelem iránt érdeklődők imádják Uenót. Tatió kerületének ez a kis része az Ueno állomás környékén található, és itt vannak a város legkiválóbb múzeumai is.

Még több fantasztikus fotó

Hogy állnak a hotelek?

94 euróról a határ a csillagos ég, ami a szobaárakat illeti. A Tripadvisor és Booking.com szerint JR Kyushu Hotel Blossom Shinjuku a karaksa hotel TOKYO STATION és a Shibuya Excel Hotel Tokyu nem bizonyul rossz választásnak. De például az Aloft Tokyo Ginza ajánlatai jóval drágábbak, ellenben az értékelések szerint nem a legjobb szálláshely.

Izgalmas dolgok történnek a világban!

Egy kis konyha: olvass a spanyolok nemzeti ételéről, a paelláról. Azt tudtad, hogy először kapott vegán étterem Michelin-csillagot? És azt, hogy a Hortobágy felkerült a világ álomúticéljai közé? Unod a bezártságot? Szívesen kimozdulnál? Ebben is tudunk segíteni pár tuti tippel! Különleges, őrült ünnepeket is összegyűjtöttünk nektek, és azt is, milyen szigetekre tudtok utazni korlátozás nélkül. Ezek lesznek a mérvadó utazási trendek 2021-ben.

(Fotók, nyitókép: aishy.jpg/Instagram)