Több turista juthat el a Mecsek kis ékszerdobozába

Természetjárók kezdeményezésére több buszjárat érinti hétvégeken a Mecsek kedvelt faluját.

Óbányára a turisztikai szempontokat szem előtt tartva új eljutási lehetőség lesz Pécsről és Bonyhádról szombaton és vasárnap, illetve ünnepnapokon is – írta meg a turizmus.com.

Pécsről a 9 órakor Pécsváradon át Bonyhádra induló járat betér Óbányára is, mely ide 9.50-kor érkezik. Bonyhádról Pécsre a naponta 8.30-kor közlekedő járat szabad- és munkaszüneti napokon 15 perccel korábban, 8.15-kor indul, és óbányai betéréssel közlekedik Pécsre. Óbányára a járat 8.44-kor érkezik. Bonyhádról a naponta 16.05-kor Pécsváradon át Pécsre közlekedő járat szabad- és munkaszüneti napokon óbányai betéréssel közlekedik. A járat így hétvégén Óbányáról 16.34-kor indul, mely Pécsre 17.23-kor érkezik.

A két új betérési lehetőséggel, mind a pécsi, mind a Bonyhád környéki túrázók a hétvége mindkét napján ideális időfekvésben érhetik el a turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű kelet-mecseki települést, ahonnan számos túralehetőség kínálkozik.

Az Óbányáról Budapestre való átszállási kapcsolatok érdekében egy közvetlen budapesti autóbuszjárat 17.00-kor felszálló utasok részére megáll Mecseknádasd temetőnél, és csatlakozást vesz az Óbányáról ide hétvégén 16.40-kor érkező autóbuszról.

Óbányáról szabadnapokon eddig 3 járat indult Mecseknádasdra, ezentúl napi 6 járatpár lesz: 7.14, 8.44, 9.50, 12.35, 15.38 és 16.34 órakor. Óbányáról munkaszüneti napokon eddig napi 1 járat indult Mecseknádasdra, mostantól napi 2 járatpár közlekedik 9.50 és 16.34-kor.

A Kelet-Mecsek talán legszebb túrája, az RP-DDK egyik legvadregényesebb szakasza egy nap alatt még Budapestről is bejárható a Bp. – IC – Pécs – busz – Zobákpuszta – gyalogtúra – Óbánya – busz – Mecseknádasd – busz – Bp. programszervezéssel.

444 karácsonyfát állított fel otthonában egy férfi. Óriási összeggel büntetik Rómában az oltatlanokat.

(Fotó: wikipedia)