Több tízezer tengericsillag sodródott partra Walesnél a szélsőséges időjárás

Ritka, és szomorú látvány.

Bálnákat, delfineket és más gerinceseket viszonylag gyakran láthatunk partra sodródni, most viszont a tüskésbőrűek családjába tartozó tengericsillagok lepték el Wales partjait.

Egy amatőr természetfotós, Giles Davies készített képeket a különös jelenségről, állítása szerint több tízezer tengericsillag hevert a parton.

“Nagyon szomorú, hogy ilyet látni a természetben, mert egy faj több ezer példányának elpusztulásáról van szó” –  mondta a fotós, majd hozzátette, hogy egy egészen hosszú szakaszon, Coppett Hall Beach-től egészen a pembrokeshire-i Tenbyig tele volt elpusztult, vagy még az életéért küzdő tengericsillagokkal a part.

A Marine Conservation Society nevű óceánvédő szervezet szerint a szélsőséges időjárás idézi elő az ugyan ritkán, de a kívánatosnál így is gyakrabban előforduló ilyen eseteket, míg Jake Davies, a walesi Angel Shark Project tengerbiológusa azt állítja, hogy egészen pontosan a nagy viharok miatt sodródnak tömegesen partra a tengericsillagok. A viharok ugyanis nagy dagályt okoznak, melynek következtében a parton kötnek ki az úszásban nem éppen jeleskedő tengericsillagok.

Ez Európa leglátogatottabb úti célja. Ez az ország egyik legkülönlegesebb erdeje.

via