Több mint 30 évig egyedül élt egy szigeten, most költözésre kényszerítették a 81 éves olasz férfit

Mauro Morandi 1989-ben érkezett a Budelli szigetére.

Budelli sziget  földrajzilag Korzika és Szardínia között található, és főképp a rózsaszín tengerpartjairól híres.

Az olasz férfi, Mauro Morandi azért költözött ide 1989-ben, mert elege lett a fogyasztói társadalomból és az olasz politikai helyzetből.

Mielőtt azonban nekivágott volna Polinéziának, néhány barátjával munkát vállalt a Maddalena Archipelagoa-szigetcsoport körül, hogy finanszírozza az utazását. Budellin megismerkedett a helyi gondnokkal, aki épp nyugdíjazását tervezte, így Mauro Morandi átvette a férfi munkáját, és a maradás mellett döntött. Takarította a partot, rendben tartotta az ösvényeket, az ideérkezőkkel pedig megismertette a helyi élővilágot.

A jelenleg nyolcvanegy éves Mauro Morandit már többször is megpróbálták kilakoltatni budelli otthonából. Tavaly a La Maddalena-i Nemzeti Park elnöke, Fabrizio Fonnesu kifogásolta azt az idős férfivel szemben, hogy törvénytelen átalakításokat végzett azon a második világháborúban épített rádióállomáson, amely az otthona volt.

Olaszországban petíciót indítottak azért, hogy a hatóságok engedélyezzék az olasz férfi szigeten való maradását, amit már hetvenezren aláírták. Mauro Morandi ennek ellenére bejelentette, hogy belefáradt abba, hogy huszonegy éve el akarják űzni innen, így végül elhagyja a szigetet. Az egyik közeli szardíniai városába, La Maddalenára költözik.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via