OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10 trükk, DIY tipp a profi kempingezéshez — hogy idén még kényelmesebb legyen

Ha úgy döntöttetek, idén egy folyóparton, kempingben, erdőben töltitek a vakációt, biztosan sok kaland vár rátok. Sátrazni/kempingezni mindig szuper program, de az biztos, hogy előhívja a legkreatívabb énünket is — a természet törvényei felülírnak mindent. 10 szuper trükköt hoztunk, amivel megkönnyíthetitek a kempingezős mindennapokat.
  • Parafadugóból kulcstartó

Ha vízparti pihenésre mentek és nincs kifejezetten vízi kulcstartótok, akkor könnyűszerrel készíthettek egyet 1-2 borosdugó felhasználásával. Evezőtúra, horgászkalandok alatt sem tud elmerülni slusszkulcs vagy a bringák zárjának kulcsa, hiszen a parafa fenntartja a felszínen.

  • Ha elakadt a sátor zippje…

A nagyanyáink is ismerték már ezt a trükköt, de nem lehet elégszer leírni és elmondani, hiszen szuper és hatékony. Ha már kicsit régebbi a sátrunk vagy valamiért egy fesztiválozás során kicsit viseletes lett a zippje és elakadna, egy kis viasz vagy szappan segít is. Kettőből az egyik biztos lesz nálunk! Csak dörgöljük be az inkriminált részt, a viasz/szappan majd teszi a dolgát és meadja a kenést.

  • Lebomló jelölőszalagok, hogy el ne tévedjetek

Ha erdőben, ismeretlen tájékon sátraztok, esszenciális, hogy visszataláljatok ideiglenes szállásotokhoz kirándulás után. Túraboltokban tudjátok megvásárolni a biológiailag lebomló, természetet nem bántó szalagokat, amikkel ügyesen ki lehet aztán jelölni az útvonalat, hogy nehogy eltévedjetek.

  • Mindig legyen nálatok ragasztószalag!

El sem tudjátok képzelni, hogy mennyi szituációban lehet megmentő egy kis ragasztószalag! Bármilyen sérült dolgot meg lehet vele reparálni, kezdve a sátor rúdjától egészen egy lyukas, szivárgó vizespalackig. Elvágott ujjra, azonos tárgyak megjelölésére, cipő által feltört sarokra, lyukas sátorponyvára, kötelet készíteni is remek.

  • Hűtőtáska hack

Zúzott jéggel, klasszik kockákkal vagy jégakkuval legyen megpakolva a hűtőtáskátok? Van egy jobb ötletünk! Gyümölcsleveket használjatok erre a célra, mivel éppen csak annyi helyet foglalnak, amennyit maga az ital, nehezebben olvadnak fel és nem tűnnek el, hanem el is fogyaszhatjátok őket.

  • Erdei séf

Hogy mindenképp ízletes ételek készüljenek a kempingezés alatt is, a fűszerek nem maradhatnak el. De mégis hogy szállítsuk őket anélkül, hogy bogár menjen beléjük vagy összeálljanak a nedvességtől? A Tic Tac cukorka dobozkái például tökéletesen megfelelnek a célra. Kicsit nagyobb tárolóban, de egyéb szárazárut is magunkkal vihetünk, ha praktikus kis kempingkonyhát vinnénk a vadonban. Rizs helyett kuszkusz (forró vízzel nyakonöntve hamar elkészül) legyen nálunk. Finom és tápláló. Egy serpenyőt is vigyünk, amiben például a pecázott halat, vagy a reggeli rántottát készítjük majd el.

  • Csomagoljátok be a gyerek játszószőnyegét!

A sátrazást egykönnyen kényelmesebbé tehetitek, ha ideiglenes kuckótokat élhetővé varázsoljátok. A kemény, egyenetlen, göcsörtös talaj sokszor nehezítő tényező, de a gyerekek lapra szerelhető játszószőnyege jól jöhet ilyenkor!

  • Kihunyóban a tűz? Jön a felmentő sereg!

Ha nagyon lustálkodna a tűz, sokszor szórnak faforgácsot, “facsipszet” a pihenni készülő tábortűzre. Mi lenne, ha azt mondanánk, nem kell nehéz és sok helyet foglaló eszközöket vinnetek magatokkal, inkább csak készítsetek be egy plusz zacskó tortilla chipset és dobjátok a parázsra, kihunyóban lévő lángokra. Természetesen csak akkor gyújtsatok tüzet, ha az hatóságilag megengedett! Ezt ITT ellenőrizhetitek.

  • Öveket becsatolni!

A konyhai holmikat könnyedén rögzíthetitek és meg is száríthatjátok mosogatás után. Egy öv biztos van nálatok, ahogy a sátrak miatt kampókra is szükségetek lesz. A képen látható módon készítsetek csak instant “konyhaszekrényt” és szártót.

  • Megjelölt sátorzsinórok

Nem fog többé bosszúságot okozni, ha jól láthatóan megjelölitek a sátor rögzítőzsinórjait és nem buktok orra. Ehhez a legjobb, ha az uszodában is használatos szivacsrudat vágjátok fel és jelölitek meg vele a botlásra veszélyes részeket. Nem lesz több kényelmetlenség! A másik lehetőség az üres használata, bele pedig a fluoreszkáló rúd használata, az éjjeli láthatóság miatt is.

Forrásaink voltak: en.toptiphacks.com, richard-t.com