Tiltott helyek, ahol turista nem járhat

Helyek, amik a turisták számára tabunak számítanak.

A világban számos olyan hely található, amelyeket a legkülönfélébb okok miatt elzártak a nyilvánosság szeme elől.

New York szigete

A North Brother Island egy apró, öthektáros sziget az East Riveren, New Yorkhoz tartozik. 1885-ig üresen állt. Ebben az évben helyezték át ide a Riverside kórházat, ahol különböző járványos megbetegedéseket kezeltek. A második világháború után a harcokban részt vevő fiatalok és családjaik költözhettek ideiglenesen a területre, az 1950-es években kábitószerfüggők rehabilitációs központját hozták létre rajta. A North Brother Islandon működő rehabilitációs központ hírhedtté vált a korrupcióról és az ápoltakkal szembeni kegyetlenkedésekről, így az 1960-as években bezárták.

Fácánok szigete

Az aprócska Fácánok szigete az Atlanti-óceánhoz közel, a Spanyolországot és Franciaországot elválasztó Bidasoa folyón fekszik, e két ország fennhatósága alatt áll, érdekessége, hogy félévente gazdát cserél. A nyilvánosságtól elzárt.

Északi-Szentinel-sziget

Az Északi-Szentinel-sziget az Andamán-szigetcsoport tagja, ahová egyáltalán nem tört be a modern civilizáció, mert a terület lakói, a szentinelézek gyakran ellenségesek, és elutasítanak minden kommunikációt. A területet megközelítő hajókat is többször megtámadták, ez halálesetekkel is járt.

 

Extrém esküvői helyszín. A világ legjobb látványosságai közé került ez a magyar épület.

via