Tiltólista: ezeket az országokat kerüljétek el

Ide nem érdemes utazni.

Líbia, Szíria és Afganisztán a legveszélyesebbek közé tartozik az International SOS által készített, egészségügyi és biztonsági szakemberek bevonásával készült elemzés szerint. A felmérés során több kategóriát vizsgáltak az egyes országokra nézve, például a politikai erőszakot (beleértve a terrorizmust, a lázadást, a politikai indíttatású zavargásokat és a háborút), a társadalmi zavargásokat, valamint a bűnözés jelentette fenyegetést.

Az országok minősítésekor figyelembe vették a közlekedési infrastruktúra szilárdságát, a munkaügyi kapcsolatok állapotát, a biztonsági és egészségügyi szolgáltatásának hatékonyságát, és az ország természeti katasztrófákra való érzékenységét is.

A legalacsonyabb, azaz “jelentéktelen” kockázati szintet hét európai ország kapta meg: Izland, Dánia, Norvégia, Finnország, Svájc, Szlovénia és Luxemburg – vagyis ezek az országok a legbiztonságosabbak a világon.

Európa nagy részével együtt az Egyesült Királyság is “alacsony” kockázati besorolású, csakúgy, mint az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália.

Azok az országok, amelyek a legmagasabb, “extrém” kockázatú besorolást kaptak biztonsági szempontból, főként Afrikában vagy a Közel-Keleten találhatók.

Összesen tizennégy ilyen van: Afganisztán, Jemen, Szíria, Líbia, Mali, Szomália, Dél-Szudán és a Közép-afrikai Köztársaság, valamint Mozambik, Nigéria, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Ukrajna, Pakisztán, Irak és Egyiptom egyes részei.

Ebben az amerikai városban tilos a wifi, tévé és a telefon. Egyre több a konténer dombház Magyarországon.

via