Thaiföld áprilistól megadóztatná a turistákat

Komolyan gondolják ezt a lépést.

Thaiföld azt tervezi, hogy áprilistól 300 bahtot (9 USA dollárt) szed be a külföldi turistáktól, hogy abból a turisztikai látványosságokat fejleszthesse – írja a Travelo.

“A díj egy részét a turisták ellátására fordítjuk” – mondta a thaiföldi turisztikai hatóságtól Yuthasak Supasorn kormányzó a Reutersnek. Hozzátette, nem egyszer találkoztak olyan esettel, amikor a biztosítás nem fedezte a turisták egészségügyi ellátását, ezért a saját terhükre kellett gondoskodniuk róluk.

Az új díjat a turisták a repülőjegyekkel együtt fizetik majd be. A turisztikai látványosságok között a templomok védelmére is fordítanának a bevezetni kívánt adóból.

A tervezett összeg magában foglalja majd a koronavírus-tesztek előlegét, a szállodai elszállásolást vagy a karantént, valamint legalább 50 000 dolláros koronavírus-kezelési biztosítást.

Thaiföldet súlyosan érintette a világjárvány okozta idegenforgalmi visszaesés: tavaly körülbelül 200 000 utazó érkezett hozzájuk, szemben a 2019-es közel 40 millióval. Idén 5-15 millió külföldi érkezésre számítanak, így a külföldi turisták várhatóan 800 milliárd thai bahtot (23,97 milliárd dollárt) hoznak számukra.