Tegyetek egy kört Kazahsztánban – mondjuk, miért!

Ezúttal a kazahsztáni hatóságok jelentették be, hogy elfogadják a magyar védettségi igazolványt.

A világ kilencedik legnagyobb országa, ennek ellenére csak 18 millióan lakják.

Charyn-kanyon

Charyn folyó művét Ázsia Grand Canyonjának is hívják, nem ok nélkül. A teljes kanyon nagyjából 90 km hosszú. A turisták által sűrűn látogatott és így mindenki számára könnyen megközelíthető része, a „Kastélyok völgye” pedig 3 km hosszan kanyarog.

Almati

Almati volt Kazahsztán fővárosa egészen a közelmúltig, 1997-ben Asztana lett az új főváros. Almati egy nyüzsgő, az ország egyik legfontosabb üzleti központja.

Asztana

Astana fővárossá válását hivatalosan több más tényező mellett központi elhelyezkedése, és a fejlesztési potenciálja segítették elő. Persze az elnöki szándékon túl az olaj és egyéb nyersanyagokból származó bevételek is dinamikusan hajtják a város fejlődés motorját. A szédületes fejlődést érzékeltető sokatmondó tény az is, hogy Astana lakosainak száma megháromszorozódott az elmúlt 25 év során.

Az ország hivatalos nyelve a kazak és az orosz. A repülős utazás 5 órán át tart Astanáig, az időeltolódás pedig +5 óra Budapesthez képest. A magyar utazóknak nem kell vízumot váltani, elegendő egy a hazaúttól további 6 hónapon át érvényes útlevelük. Kazahsztán időjárása meglehetősen szélsőségesnek számít. Télen hideg és szeles időre számíthatunk és akár -25-30 fokos hideg is lehetséges, nyáron ugyanakkor nem ritka a 35 fokos hőség sem. Fizető eszközük a tenge. ( 10 tenge = kb. 7 forintot ér ) A szolgáltatások árai általában véve jóval alacsonyabbak mint Magyarországon.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: wikipedia, utikritika,vilagutazo)

(Fotók: Getty Images)