Te megszállnál egy daru- vagy akváriumhotelben? – Izgalmas szállások a nagyvilágból

Különleges helyszíneken épült hoteleket mutatunk.

Daruhotel

A Yays nevű cég azzal bízta meg Edward van Vliet holland tervezőt, hogy álmodjon meg egy háromszintes lakrészt egy nyugdíjazott daruba. A szakember teljesítette a feladatot, a daruhotel ma is a holland IJ folyó partján várja vendégeit. A daruhotel ötlete akkora siker Hollandiában, hogy több is épült belőle.

Sóhotel

A Boliviai Hotel Palacio de Sal nemcsak a nevét kapta a sóról, de abból is épült. Nemcsak a szerkezet – falak, a plafonok –, de a szobrok és a bútorok zöme is sótömbökből készült. A hotel 3600 méter magasan helyezkedik el, egy karnyújtásnyira a világ legnagyobb sósivatagjától, a Salar de Uyunitől.

Akváriumhotel

A The Muraka hotel különlegessége, hogy annak szobáit az Indiai-óceánban, 5 méterrel a víz alatt alakították ki. Az üvegfalú hotel nemcsak a látvány miatt elképesztő, de építészeti és technológiai megoldásainak és a modern dizájnnak köszönhetően is igazi high-tech alkotás.

Jéghotel

A sarkkörtől 200 kilométerre, a svédországi Jukkasjärviben épült meg a világ első jégből és hóból épített hotele, amiben 150 „meleg” és „hideg” szoba várja vendégeket – utóbbiban nemcsak a dekor készült jégből, de az ágy is, amiken speciális hálózsákokban lehet aludni. A jéghotelben külön jégtemplom és jégbár is található.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!