Szupermenő őszi-téli program: szafarizz a Hortobágyon

Ráadásul most új szafari autóval is megtekinthető a Hortobágy.

A Hortobágyi Nemzeti Park területén található Hortobágyi Vadaspark szafari programja egy új szafari autóval bővült. A fejlesztés összesen 15 millió forintból valósult meg, amelyből 12 millió forintot a magyar kormány, a fennmaradó 3 millió forintot pedig a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (HNPI) biztosított.

Az érdeklődőket egy kisebb időutazás várja, amely során megismerkedhetnek a Hortobágyra jellemző élőhely-típusokkal, valamint azok állat- és növényvilágával.

A körülbelül 25-30 perces túra egy nyitott szafari terepjáróval történik, a Vadaspark gyalogos zónáján kívül eső, úgynevezett Nagylegelő bejárásával, szakvezető kíséretében. A program során a vendégek részletes tájékoztatásban részesülnek a különböző élőhelyekről és a hozzájuk kapcsolódó fajokról. A látogatóknak lehetőség van természetfotózásra is – írja a Sokszínű vidék.

“A vadaspark olyan természetközeli programokat kínál, ahol valamennyi generáció megtalálhatja a számára hasznos és értékes időtöltési lehetőséget. Az új szafari autó pedig amellett, hogy egyedi élményt nyújt, növeli a látogatók komfortérzetét is” – mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az átadón.

 

A szafari program időjárás- és talajviszony-függő, a résztvevők maximális létszáma 7 fő.

Jelentkezni a Vadaspark ajándékboltjában van lehetőség, nagyobb csoportoknak – 15 fő felett – pedig előzetesen telefonon (+36 30 383 1612) vagy e-mailben (hnp@hnp.hu).

A Hortobágy-Malomházán található Vadasparkban a szafari program mellett a puszta ősi élővilágát bemutató kiállítás, ajándékbolt és büfé, valamint az egyedi játékelemeket is tartalmazó játszótér várja a látogatókat.

Magyarország a legkockázatosabb úti célok listájára került. Kísérteties naplementét örökítettek meg a Marson.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: HNPI, pixabay)