Szórakoztató legendák: szerencsét hozó helyszínek a nagyvilágban

Ki ne szeretné, ha egy kis szerencse állna a házhoz. Most olyan vicces, kissé hajmeresztő legendák nyomába eredünk, amik állítólag szerencsét hoznak.

A varázsbagoly

Bár ma már nem könnyű róla megmondani, hogy milyen állatot formázott egykor, hiszen a kőbaglyot felismerhetetlenné simogatták. Bő 300 éve hoz szerencsét a francia Dijon városában. A település legöregebb templomának, a Notre Dame északi oldalán található; ezen az oldalon fut a szűk „Bagoly” utca is, úgyhogy ez alapján könnyebb megtalálni a madarat. A körülbelül 30 centis baglyocska a város szimbóluma, és mint ilyen, fontos szerepet tölt be: kívánságokat teljesít.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marine Vgs / France (@marine_clk) által megosztott bejegyzés

Il Porcellino

Firenzében a Mercato Nuovo déli részén egy bronz vaddisznó található. Ő is azok közé a szerencsehozó szobrok közé tartozik, amelyeknek egy bizonyos részét kell megdörgölni – a malac esetében ez a konnektorra emlékeztető orr. A látogatók megdörzsölik a malacorrot, esetleg egy pénzdarabot is dugnak a szájába, hogy valamikor később biztosan visszatérjenek a varázslatos olasz városba.

A vízköpő feje

Dubrovnikban, a Pile kapunál is juthatunk szerencséhez. A ferences rendház bejáratának közvetlen közelében lehet rábukkanni a kopottas vízköpő fejre, mely körülbelül térdmagasságban lóg ki a kőfalból. Ez a kődarab, ami valamikor egy baglyot ábrázolhatott, nem simogatással hoz szerencsét, hanem erre rá kell állni!

A belga kismajom

Fényesre koptatták annak a kis majomszobornak a fejét is, amelyik a belga Mons-ban, a városháza előtt üldögél. Annyit tudnak csak róla, hogy a fémmajom több száz éve érkezett, de hogy miért és hogyan került a helyére, arról csak találgatni lehet. Az egyik teória szerint egy kovács készítette, de olyan feltevés is van, miszerint egy étterem dísze lehetett valaha. A helyiek gyakran megsimogatják a kis állat fejét, hogy szerencsés napjuk legyen, esetleg, hogy teljesüljön egy-egy kívánságuk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Andrea (@andypen8) által megosztott bejegyzés

A mozaik bika

A Galleria Vittorio Emanuele II egy olyan pontja az olasz városnak, amelyen amúgy is mindenki végigsétál, ha már itt jár. És ha már így alakult, akkor azt is megtehetjük, hogy beillesztjük a sarkunkat a mozaikpadlón lévő bika közepébe, illetve az itt lévő lyukba, és pörögve megteszünk egy teljes kört.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: pixabay, wikipedia)