Szlovénia több, a Bledi-tónál: fedezd fel a legszebb tavait

Kétségtelenül, a Bledi-tó az egyik, ha nem legszebb, de van még bőven látnivaló Szlovéniában, ami a tavakat (is) illeti.

Hogy miért érdemes Szlovéniát is felvenni az úti célok közé? Mert ebben a parányi országban rengeteg látnivaló van!

Bohinji-tó

A Bohinji-tó Szlovénia legnagyobb természetes tava (sokan úgy gondolják, hogy a legszebb is).

A tavat a Júliai-Alpok ölelik körbe, a kristálytiszta vízen a hegyek tükröződése valóban varázslatos látvány, lélek emelő és feltöltő. Emellett a környező faluk fa gerendás házikói, hagymakupolás templomai és kőhídjai között könnyen úgy érezhetjük magunkat, mintha egy igazi mesevilágba csöppentünk volna.

Jasna tó

Ez a festői alpesi tó Kranjska Gorától csupán 2 kilométerre található. A tó partja fehér homokos és a Júliai-Alpok magasodnak körülötte éles kontrasztot adva. A Jasna név szlovénül tisztát jelent, a tó vizét látva, nem lesz több kérdés, miért ez a név jutott ennek a festői szépségű tavacskának.

Krn tó

A Krn-tó Szlovénia legnagyobb alpesi tava, 1 391 méter magasan fekszik, közvetlenül a Krn-hegy lábánál. A tó gazdag vízi ökoszisztémával rendelkezik, 40 növény- és 24 állatfajta található meg itt, köztük veszélyeztetett fajokkal.

Zelenci rezervátum

A Zelenci rezervátum egy, a felszínre törő forrás körül kialakult tó, és annak mocsaras továbbterjedése. Az 1,2 km-es terület Kranjska Gorától szinte karnyújtásnyira terül el.

Ha autóval utaznál

Szlovéniába érve már végig autópályán haladhatunk Mariborig, majd tovább Ljubjanáig, illetve egészen a tengerpartig. Az ország autópályái fizetősek, erre mindenképp figyeljünk!

Szállások tekintetében is érdemes körülnézni, mert ki lehet fogni egész jó ajánlatokat. Egy augusztusi hét kirándulásra, pihenésre 2 felnőtt részére augusztus 16-23 között: 150 ezer forinttól indul. Nézz körül a Booking.com oldalán.

Ha már Szlovénia: a sziklába épült lovagvárat vétek lenne kihagyni, vagy a következő 5 látnivalót.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotó: Getty Images)