Szlovénia bekeményít: csak védettségi igazolással lephetünk be

Szlovénia ismét szigorít a beutazási feltételeken, a koronavírussal fertőzöttek növekvő száma miatt július 15-től új határátlépési feltételek lépnek érvénybe.

Függetlenül attól, hogy milyen járványügyi besorolású egy ország, a beutazást védettségi igazoláshoz kötik – írta az MTI.

Csak azok a külföldi állampolgárok kivételek, akik rendelkeznek ingatlannal vagy mezőgazdasági földdel Szlovéniában, valamint a 15 évnél fiatalabbak, akik szüleik vagy nevelőik kíséretében érkeznek az országba.

Janez Poklukar egészségügyi miniszter bejelentette: hétfőn összeül a kormány koronavírus-járvánnyal foglalkozó tanácsa, hogy megvitassa, szükség van-e újabb szigorításokra. Múlt héten ugyanis nőtt a koronavírussal újonnan megfertőződöttek száma Szlovéniában, amit a behurcolt eseteknek tulajdonítanak.

Szlovéniában az elmúlt három hétben több mint száz esetben igazolták a gyorsabban terjedő delta- és delta plusz variánst is, ami a pozitív minták 41 százalékát tette ki.

A szomszédos Horvátországban is gyorsan terjed a vírus delta variánsa, horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) adatai szerint a pozitív minták ötven százalékát teszi ki.

 

Ha már Szlovénia, és nem okoz nagy gondot a védettségi igazolvány: a sziklába épült lovagvárat vétek lenne kihagyni, vagy a következő 5 látnivalót.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: Getty Images)