Szívesen karácsonyoznak szállodában a magyarok

Minden második karácsonyi szállásfoglalás szállodába szól, Budapest, Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz és Pécs vonzza a legtöbb látogatót.

Sokan kelnek útra karácsonykor hazánkban, hogy szállodában töltsék a karácsonyt, derül ki a Szallas.hu legfrissebb foglalási adataiból, bár a foglaltsági szint alatta van az ilyenkor megszokottnak – írja az MTI.

A megrendelések alapján a vendégek fele hotelben, ötödük apartmanban, 14 százalékuk vendégházban, 13 százalékuk panzióban, 2 százalékuk egyéb szálláshelyen tölti majd az ünnepet. Az utazók közel fele wellness-szolgáltatást nyújtó szálláshelyre megy.

Az őszi-téli időszakban megnő a félpanziós wellness-hotelek népszerűsége: a nyárhoz képest arányaiban 19 százalékkal több keresésnél használták a félpanziós, 31 százalékkal többször a hotel, és 111 százalékkal többször a wellness szűrőt a szálláskeresők

– ismertette a részleteket Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere, hozzátéve, az átlagos foglalási érték 94 270 forint országosan, éjszakánként és személyenként pedig 8827 forint karácsonykor, átlagosan egy vendég két éjszakát tölt el a megrendelt szálláson.

A magyar vendégek 24,5 milliárd forint értékben foglaltak szállást magyarországi szálláshelyekre 2021-ben.

Eddig lesz érvényes a védettségi igazolvány. Csodálatos óriásfenyő Miskolcon.