Hiányzik a színház, egy cseppnyi kultúra? Online streameket hoztunk!

A pandémia miatt a négyfal közé szorulva, sok mindenről le kell mondanunk. Hogy csillapítsuk az el nem múló vágyat a kultúra, a színház és a kiállítások után, online elérhető, „B verziókat” mutatunk.

Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum egyes kiállításai virtuálisan továbbra is bejárhatóak ingyen, akárcsak tavasszal. Az MNG Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című tárlatának virtuális kiállítóterében a fehér kis karikákra lépve egy felugró ablakban láthatjuk a kiállított műveket és a hozzájuk tartozó leírásokat. Ahogy írják: „A virtuális kiállítótermünk folyamatosan bővülni fog, hiszen kiemelt cél, hogy a nemzeti közgyűjteményünk digitalizáltan is közvagyon legyen, minél többen ismerhessék meg itt is műtárgyainkat.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nemzeti Galéria (@nemzetigaleria) által megosztott bejegyzés

MÜPA

A Müpa az elmaradt előadások jegyárát visszatéríti, ugyanakkor közönség nélkül is megtart néhány koncertet, melyeket online, ingyenesen lehet követni. Érdemes körbenézni Facebook-oldalukon és YouTube-csatornájukon, ahol korábbi felvételeket is közzétesznek.

Zeneakadémia Online Koncertterem

A Zeneakadémia digitális koncerttermébe egységesen 1500 forint a belépő, ezért cserébe bizonyos koncerteket jó hangminőséggel, 6-10 HD minőségű kamerával rögzített közvetítéseken lehet nézni, ITT.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Liszt Academy Budapest (@zeneakademiaofficial) által megosztott bejegyzés

SzínházTV és eSzínház

Több budapesti színházat összefogva közvetítenek előadásokat 3800–4200 Ft közötti összegekért. Az eSzínház már szeptember óta játssza olyan színházak előadásait, mint a Katona József Színház, a Vígszínház vagy a Radnóti Színház, és október óta az Örkény Színház „Örkény Stream”-jének kizárólagos szolgáltatója – az élő közvetítések mellett már rögzített felvételeket is elérhetővé tesz. A SzínházTV-n a Játékszín, a Centrál Színház, a Katona, a Radnóti előadásai, valamint több Orlai Produkció-s darab is a repertoáron szerepel.

Madách Szánház – SzínpadON

Saját platformot indít a Madách Színház is, melyet SzínpadON-ra keresztelt el. A jegyek 2900 Ft-ba kerülnek, és korlátozott számban kaphatóak csak, az előadásokat valós időben sugározzák, nem visszanézhetőek.

Olvass gasztró-tartalmat is

Egyiptomban 5000 éves sörfőzdére bukkantak. Összegyűjtöttük a világ legdrágább ételeit, de mutatjuk a legbizarrabbakat is. És azt tudod, hogy mennyibe kerül a világ legdrágább pizzája vagy hogy készítheted el könnyedén a paellát? Kíváncsi vagy, milyen étkezési szokások vannak a világ körül? Olvass bele cikkünkbe!

(Nyitókép: Madách Színház/Instagram)