Színház, filmpremier és egy kis irodalom: figyelem, koronavírusmentes programajánló!

A különleges helyzetre való tekintettel a válogatásban leginkább online programok szerepelnek, amik kicsi szint vihetnek a hétvégébe, illetve a hét első felébe. Szemezgessetek!

A tökéletes hétvégi program: Alcsúti Arborétum

Március 4-től ismét mindennap látogatható az Alcsúti Arborétum, így még elcsíphetjük a minden évben rendkívül látványos hóvirágszezont. Az arborétum hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között látogatható a hatályos járványügyi szabályok betartása mellett. Még több információ ITT.

A vérpisztoly

Az ellenállhatatlan humorú, A vérszipoly című zenés rímdráma Seholsincs országban játszódik, félkegyelmű grófok, melléküzemági bunkó és a rémirodalom főhősei: boszorkány és vámpír a szereplők. És persze főszerepben a nő, a kielégíthetetlen feleség, a fehérmájú grófnő , akinek fixa ideája, hogy vágyait egy vámpír elégítené ki a legjobban. Az öregecske gróf a problémát egy álvámpír felbérlésével orvosolná, akit a tervek szerint a helyi téesz egyik parasztja „alakítaná”, ám ekkor színre lép az igazi vámpír… A két szerző vagy harminc évvel megelőzte korát. Vér, szex és klasszikus vígjátéki elemek működtetik a darabot, melynek online premierjét szintén március 6-án tartja a Centrál Színház, 19 órától.

Mozizz!

Nőnap alkalmából olyan filmek kerülnek terítékre a Budapesti Távmoziban március 7-én és 8-án, melyek nőknek vagy nők által készültek, illetve a nőkről szólnak. Ismét elérhető lesz online például a Portré a lángoló fiatal lányról, a Mustang, a Fűzfa, a Szobalány és a Manifesztum című film is. Még több információt ITT találsz.

Egy csepp irodalom

Regényein nemzedékek nőttek fel, jellegzetes, fanyar humorát és abszurd fordulatait ezer közül is felismerjük. Rejtő Jenő március 9-én az A38 Hajón köt ki – életművét Radó Denise, Harsányi Gábor színművészek elevenítik fel Thuróczy Gergely szövegválogatása alapján. Az estet az A38 YouTube-csatornáján közvetítik.

Híreink vannak!

Te tudod, mik lesznek a mérvadó utazási trendek idén? És azt hallottad, hogy hamarosan érkezik a vakcinaútlevél? A tengerjárók már biztosan útnak indulnak Olaszországban. Franciaországban pedig megtartják a nyári fesztiválokat, és májustól már 22 euróból lejuthatsz Horvátországba! Tájékozódj! Kedvelt magyar kirándulóhely vezetett be látogatási tilalmat!

(Nyitókép: Centrál Színház weboldala)