Zseniális módon ünneplik a szilvafák virágzását Japánban

Japánban nemcsak a cseresznyefa, hanem a szilvafa virágzását is fesztivál keretében ünneplik, nem is akárhogy!

A Kairakuen Garden az egyik legszebb park Japánban, aminek története 1842-ig nyúlik vissza. Nagyjából 3000 szilvafa 100 különböző fajtája tölti meg a kertet, ami február és március között virágzik.

Idén március 1-től 31-ig interaktív művészeti térré alakították a kertet. Sötétedés utáni esemény naponta 18 és 20:30 között tart. A kiállítást az évente megrendezésre kerülő Mito Szilvavirág Fesztivállal, Japán egyik legnagyobb keleti eseményével egybekötve tartják, amely idén a 125. évadját ünnepli.

A TeamLab szoftverfejlesztő cégnek hála a szabadtéri kiállítás egészen látványos lett. A kiállításra a belépőért felnőtteknek 1500 jent (4500 forint), 18 éves vagy annál fiatalabb diákoknak 800 jent (2400 forint) kell fizetni, 13 év alatt ingyenes.

Mi most videón hozzuk el nektek az élményt:

Szemezgess még híreinkből!

Te tudod, mik lesznek a mérvadó utazási trendek idén? És azt hallottad, hogy hamarosan érkezik a vakcinaútlevél? A tengerjárók már biztosan útnak indulnak Olaszországban. Franciaországban pedig megtartják a nyári fesztiválokat, és májustól már 22 euróból lejuthatsz Horvátországba! Ne hagyd ki a különleges, de őrült ünnepekről készült cikkünket sem! És mutatjuk a világ legdrágább ételeit is.

via

(Nyitókép: ©teamLab)