A következő szigetekre a pandémia alatt is eljuthatsz

Nem könnyű, de nem is lehetetlen megtervezni most, a koronavírus-járvány kellős közepén egy tengerparti utazást. Mik a lehetőségek? Segítünk!

Jó hír azoknak, akik egy kis kikapcsolódásra, napsütésre vágynak, hogy bár körülményes, de nem lehetetlen a beutazás bizonyos szigetekre. A teljesség igénye nélkül mutatjuk, hol lógathatod a lábad:

Dominikai Köztársaság

Aki a Dominikai Köztársaságot veszi célul, annak nincs sok teendője, ugyanis a sziget teszt és karantén nélkül várja a vendégeket. A beutazáshoz egy egészségügyi nyilatkozatot kell kitölteni, a reptéren viszont tesztet végezhetnek a beutazókon, randomszerűen.

Tipp: a Grand Bavaro Princess All Suites Resort, Spa & Casino  és a Catalonia Punta Cana – All Inclusive az elmúlt hónapokban a legkedveltebb szállodák voltak a turisták körében, legalábbis a Booking.com felmérése alapján.

Barbados

A Brit Nemzetközösséghez tartozó Barbados külön kategóriákba sorolja az országokat. A közepes és magas kockázatú országokból érkezőknek kötelező a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt a belépéshez, majd egy második teszt is az érkezés után 120 órával (öt nappal). Ennek elvégzése ingyenes a kijelölt kormányzati intézményeknél. A magas kockázatú országokból érkezőket a reptérről egyből a szállásra viszik és kötelezően ott kell maradniuk, ameddig meg nem érkezik a második teszt eredménye is. A hivatalos tájékoztatás szerint ez nagyjából két napot jelent. Még több információt ITT találsz.

Ha kicsit másra vágysz, mint a szállodák varázslatos világa: a Sherbrook, Kay’s Country Hideaway nyaralók kiváló értékelést kaptak az Airbnb-n.

Maldív-szigetek

A Maldív-szigeteken 2021. március 5-ig egészségügyi veszélyhelyzetet rendeltek el. A korlátozások Greater Male’ területén vannak érvényben, a kijárási tilalom este 20:30-tól reggel 04:30-ig tart. Minden turisztikai célú beutazónak – érkezése előtt 24 órával – nyilatkoznia kell az egészségügyi állapotáról. A nyilatkozatokat az Imuga portálra nevű oldalra kell feltölteni. Kötelező  érkezéskor a 96 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatása, valamint a sziget elhagyásakor is, az indulás előtti 72 órában.

Informálódj!

A Maldív-szigeteken all inclusive ellátással már 253 eurótól is foglalhatsz szobát. A Booking-com oldalon a Veligandu Island Resort & Spa remek ajánlást kapott 4135 értékeléssel.

Kanári-szigetek

A Kanári-szigetek különböző besorolásban vannak, így például Lanzarote és La Graciosa egyelőre nem látogatható. Ellenben La Palma, El Hierro, Fuerteventura, La Gomera, Tenerife és Gran Canaria igen. Mire van szükséged? Egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztre (a mintavételtől számítva), egy QR kódra, amit SpTH applikáció segítségével tudsz generálni, valamint a reptéren elkérhetik a szálláshely által e-mailben visszaküldött foglalási igazolást is.

Naprakész, pontos információkat magyar nyelven ITT találsz.

Tenerifén ami a szállásokat illeti, már egészen alacsony árakon tudunk foglalni. A La Laguna Gran Hotel már 28.300 forinttól kínál szobákat, de természetesen vannak drágább szállások, a Royal River & Spa, Luxury Hotelbe például 88ezer forinttól foglalhatunk a Bookingon.

Olvass még!

Barangolj a II. világháború előtti Budapesten. Azt tudtad, hogy májustól már 22 euróból lejuthatsz Horvátországba? Légy otthon a gasztróban, olvass a spanyolok nemzeti ételéről, a paelláról is.Azt hallottad, hogy Szaúd-Arábiában hóvihar kapta el a tevéket? Ne hagyd ki a különleges, de őrült ünnepekről készült cikkünket sem! Extraszínes!

(Nyitókép: unsplash)