Szicíliában is vehetsz házat 1 euróért, Etnára nyíló panorámával

Népszerűsége továbbra is töretlen annak a kezdeményezésnek Olaszországban, aminek keretében 1 euróért juthatunk házhoz. Persze, a kisbetűs részt is mindig érdemes elolvasni.

Az egy eurós házvásárlási program lényege, hogy az olasz városok/falvak leamortizálódott épületeket kínálnak eladásra, nagyon alacsony, 1 eurós áron, hogy ezzel megmenthessék egy település egyre fogyatkozó közösségét, és arra ösztönözzék az embereket, hogy náluk kezdjenek új életet.

Most például Troina, egy középkori szicíliai falu jelentette be, hogy beszáll a programba nem is akárhogy: a helyi önkormányzat minden új otthontulajdonosnak még a felújítás költségeiben is segít – adta hírül a Travelo.

Fontos azonban tudni, hogy a házaknak csak a kikiáltási ára 1 euró, ezt követően licitálásra kerülnek, vagyis a házért legtöbb pénzt ajánló lesz az új tulajdonos. És még ekkor is van egy fontos lépés az adásvételi szerződés aláírása előtt: az új tulajdonosnak letétbe kell helyeznie 5000 eurót, amellyel garantálja és egy egyben vállalja, hogy két éven belül valóban felújítja a házat.

Nézz körül a hangulatos faluban:

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: pixabay)