Fotó: Unsplash

Szerinted hasonlít Anglia Olaszországra? Mert száz évvel ezelőtt így gondolták.

Cornwall Anglia legnyugatabbra fekvő megyéje, egy félsziget, enyhébb klímával, kimagaslóan sok napsütéses órával, gyönyörű, érintetlen partokkal. Egy 1907-es brit utazási iroda egész érdekes párhuzamot vont, hogy Cornwallba vonzza a turistákat.

A Historic Photographs nagyszerű Facebook oldalán posztolták az 1907-ből származó reklámot, amely szerint Cornwall félszigete és Olaszország között nincs is olyan sok eltérés, sőt, sokkal több az azonosság.

A vonatutazásokkal foglalkozó utazási társaság úgy gondolta, fantáziadús reklámot csinál Cornwallnak, így az örökké népszerű Olaszországot választotta ki, hogy hozzá hasonlítsa a nyugati félszigetet. Ezzel a belföldi turizmust szerették volna fellendíteni, opciót kínálva ahelyett, hogy a vagyonos utazók elhagyják az országot.

Két térképet rajzoltak, amiből jól látszik, hogy lényegében Cornwall egy tükrözött olasz csizma, sarkantyú nélkül, kicsit rövidebb lábszárra. Mind a formáját, mind a klímáját, mind természeti szépségeit Itáliához hasonlították. Nos, Cornwall valóban gyönyörű és egyedülálló, mutatunk róla néhány vonzó tengerparti fotót, amit lehet, hogy nem gondoltad volna, hogy Angliában készültek!