Szeretnél egy kis nyugalmat vagy egyszerűen csak kibírhatatlan vagy? Eladó szigetek Európában

Ma már egyre több magánszigetet kínálnak eladásra. Körülnéztünk hol találhatsz igazi gyöngyszemekre.

Egy igazán kellemes napsütötte éghajlaton keresnél eladó szigetet – vagy csak eljátszottál a gondolattal? Mutatunk pár szigetet, amik eladósorban vannak épp.

DAKSA SZIGETE – Horvátország

Habár paradicsomi helyen található, alig pár tengeri mérföldre Dubrovnik városától, annak tulajdonosa már régóta árulja azt, legutóbb 2 millió euróra csökkentette annak vételárát (eleinte 5 millióért hirdette). A helyiek beszámolója szerint a II. világháború lezárásakor több tucat nácinak titulált embert végeztek ki embertelen módon mindenféle hivatalos ítélet megléte nélkül, s azok tetemeinek a végtisztességet sem adták meg. A szigetre vitorlázó turisták beszámolója szerint pedig ijesztő dolgok színhelye a sziget, hiszen megmagyarázhatatlan történések zavarják meg az idelátogatókat, állítólag az elhunytak nyugtalan lelkei bolyonganak békétlenül a szigeten…nem túl hívogató!

HORSE ISLAND – Írország

A hozzávetőlegesen 65 hektár nagyságú Lovak szigete Írország partjainál fekszik, egy igazi kis gyöngyszem, hiszen van infrastruktúrája, megoldott az áram- és a vízellátás, és épületek is találhatók a területen. A valamikori viktoriánus bányásztelepülés romjai még néhol előtűnnek, a természet szerelmesei számára igazi kincses doboz. A Horse Island vételárát 7.5 millió dollárban határozták meg.

STORA EKHOLMEN – Svédország

A szárazföldtől pár perc, a svéd fővárostól 60 perc hajóútra található festői szépségű sziget igazi nyugalmat áraszt, itt kiteljesedhetnek mindazok, akik zavartalan pihenésre vágynak.

Tíz évvel ezelőtt két üzletember felvásárolta a szigetet, megkezdték a renoválást, azonban a munkálatok abbamaradtak, és ismét eladósorba került az ingatlan.  A Stora Ekholmen vételára 5.5 millió euró.

Először merészkedtek le a pokol kútjának mélyére. Ezek a legvonzóbb lakóhelyek Magyarországon.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via