Szerelvénydobozok, kötődobozok – minden, amit tudni kell

Mi a lényege a szerelvény- és kötődobozok használatának, és mi a hozzáadott értékük? Miről ajánlatos gondoskodni a vásárlásuk során? A felhasználás helyéhez és jellegéhez mérten milyen specifikus változatok léteznek?

Átfogóan mire vehetők igénybe a modern szerelvény- és kötődobozok?

Nem nehéz rájönni, hogy létfontosságú villanyszerelési termékekről van szó. Ráadásul egy-egy ipari, illetve egyéb létesítmény kábelezésénél kulcsfontosságú szerepet töltenek be.

Értelemszerűen csak akkor, ha a villamossággal foglalkozó mesterek a célnak megfelelően, például az Elektrikstore.hu oldaláról szerelvény- és kötődobozokat választanak és használnak, amelyek a falazatba süllyesztve vagy akár a falon kívülre szerelve is használhatók. Rögtön mélyebben is kifejtjük, hogy melyiket, milyen esetben célszerű választani.

A formavilág, valamint az IP védettség funkciója

A szerelvény- és kötődobozok IP védettség szemszögéből tökéletes megoldást nyújtanak. A víz és a természetből érkező nedvesség elleni védekezés nélkülözhetetlen a megbízható működéshez akár a nehezebb körülmények közötti hosszútávú alkalmazáshoz is.

Gyakori választás a vízmentes és kültérre specializált változat. Az IP44, IP65, IP68 védelem optimális lehet a zordabb körülmények között történő, huzamosabb idejű felhasználáshoz is.

Továbbá az IP védelmen túl a gyártók arra is figyeltek, hogy akár tűzbiztos kivitelben is megmutatkozzon a hozzáadott érték. A biztonság tekintetében ez további garancia.

A gyártó és a különböző változatok kérdésköre

Nyilvánvalóan nem hagyhatjuk figyelmen kívül a márkanév fontosságát, avagy a gyártó tudatos kiválasztását. Számos példa van olyan gyártókra, amelyekben nem csalódnak az ügyfelek, illetve a villamossági szakemberek is előszeretettel dolgoznak például a Kaiser, a Schneider Electric, a Tracon vagy a Kopos termékeivel. Ez megerősíti azt, hogy termékeik kitűnő színvonalat képviselnek.

Ami a típusok és kivitelek közti döntést illeti, jellemzően a beépítés környezete a domináns tényező. Szerencsére további segítséget jelenthet, hogy kimondottan téglafalba, gipszkartonba, betonba, továbbá hőszigetelésbe építhető megoldások is elérhetőek. E módon egyszerűen kiválasztható a nekünk megfelelő kivitel.

Ajánlott arra is fókuszálni, hogy figyelembe vegyük a felhasználás környezetét. Ha minőségi eszközöket választunk, nagy baj már biztosan nem lehet.

Egyéb kiegészítők, amelyeknek jó hasznát vesszük

A környezethez és a felhasználás jellegéhez mérten szükséges lehet, hogy a munkálatok elkezdése előtt egyéb kiegészítőkre is gondoljunk. Íme egy pár példa, hogy mi mindenre lehet még szükség: speciális fedél, horog, rögzítőcsavar, tűzzáró kábel, lezárókupak és gégecső toldására alkalmas idom.

A lista azonban itt nem ér véget. A legjobban akkor cselekszünk, ha a munkálatok megkezdése előtt írunk egy listát “Mi kell” címmel, és ez alapján kezdünk neki a vásárlásnak, így garantáltan minden meglesz a munkához.

(Szponzorált tartalom)